Чотирнадцять єпископів УГКЦ беруть участь в зустрічі європейських ієрархів Католицьких Церков східного обряду. 03.11.2011

Цьогорічна зустріч єпископів Католицьких Церков східного обряду, яка щороку проходить під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи, відбуватиметься 3 – 6 листопада 2011 року в місті Орадя,що в Румунії. Представники чотирнадцяти Східних Католицьких Церков, серед котрих чотирнадцять єпископів з України, говоритимуть про нову євангелізацію в Католицьких Церквах східного обряду Європи.

Про це повідомив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, який бере участь у цій зустрічі. Про стан Східних Католицьких Церков після падіння комуністичного режиму доповідатиме о. д-р Борис Ґудзяк, ректор УКУ. В зустрічі візьмуть участь також Архиєпископ Ріно Фізікелла, президент Папської ради сприяння новій євангелізації, який представить головну тему обговорення, кардинал Петер Ердьо, Архиєпископ Будапешта, що очолює Раду Єпископських Конференцій Європи, Архиєпископ Циріл Василь, секретар Конгрегації для Східних Церков. Передбачено виступ Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

“Тема зустрічі «Ви будете моїми свідками: євангелізація в Католицьких Церквах східного обряду в Європі» є своєрідним закликом до нової євангелізації, про яку говорис Святіший Отець кілька років тому. Це ставить перед єпископами подвійне завдання: з одного боку, вилікувати, за ласкою Божою, духовну спустошеність, що її лишив після себе комуністичний режим , а з іншого – пом’якшити спотворення духовних цінностей, спричинене хвилею секуляризму, який тисне із світського середовища Західної Європи”, – сказав Владика Богдан.

За словами єпископа, роздумування над цією темою має допомогти католицьким єпископам Європи відповісти на заклик Святішого Отця і зробити свій внесок у євангелізацію Європейського континенту.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.