«СВЯТИЙ ЮР СТАЄ МІСЦЕМ, У ЯКОМУ НУРТУЄ ЖИТТЯ…»

Дві перші після Великодня неділі знаменувалися для Української Греко-Католицької Церкви подіями як загальноцерковного так і місцевого масштабів. У свої повідомленнях ми вже подавали розширену інформацію про ведення на екзарший престол Донецького-Харківський нового єпископа УГКЦ Преосвященного Степана Менька, що відбулося 12 травня, а також про молодіжну прощу до Святоуспенської лаври отців Студитів, що завершилася у неділю 19 травня. Але не можемо оминути увагою і події церковного життя Львова, головним осередком яких, без сумніву, можна вважати Архікатедральий собор святого Юра.

У неділю, 12 травня духовенство та парохіани Святоюрської Архікатедри урочисто святкували День Матері. Це свято стало особливо знаменним для кількох десятків матерів-членкинь «Руху матерів у молитві», головний осередок якого діє при Архікатедрі. Адмінистратор собору святого Юра митрофорний протоієрей Роман Кравчик привітав усіх матерів з їх святом, а учасницям руху подарував ікони Покрови Пресвятої Богородиці.

Ввечері того ж дня відбулася ще одна знаменна подія – особливе вшанування Теребовлянської чудотворної ікони Божої Матері, котру рік тому під час свого візиту в Україну коронував Святіший Отець Іван Павло II Папа Римський. З благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара, починаючи з неділі, 12 травня ікону урочисто переноситимуть від храму до храму, для того щоб усі Львів’яни змогли помолитися перед славною Святоюрською святинею у своїх місцевих церквах.

Минулої ж неділі, 19 травня Святий Юр святкував ще одне свято – роковини від дня заснування архікатедрального біблійного товариства. Після урочистої Божественної Літургії, яку відслужив керуючий зовнішніми зв’язками УГКЦ митрофорний протоієрей доктор Іван Дацько, усі члени товариства отримали біблії та інші пам’ятні подарунки.

За словами настоятеля собору святого Юра отця-мітрата Романа Кравчика: «Життя Архікатедри та служіння її працівників стають дедалі інтенсивнішими. Недавно ми відзначили свято Братства Теребовлянської Божої Матері, а ось тепер – радіємо разом з учасниками нашого Біблійного товариства та Руху матерів у молитві… Все це свідчить про те, що Архікатедра поступово стає духовним осередком не лише Львова і Львівської Архієпархії, але й усієї України. Святій Юр стає місцем, до якого звертаються очі усіх українців греко-католиків світу, місцем, у якому нуртує життя».

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.