Блаженніший Любомир благословив відкриття у Києві школи ім. Андрея Шептицького. 01.12.2010

Глава УГКЦ Блаженніший Любомир благословив відкриття у вересні 2012 у Києві школи ім. Андрея Шептицького. Як повідомляє кореспондент SoborNews? презентація школи відбулася 30 листопада у приміщенні Патріаршої курії УГКЦ.

У презентації взяли участь Блаженніший Любомир, Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, та члени робочої групи, яка працює над проектом: о. Роман Небожук, Юрій Вахель, Ліля Гриневич, Ліля Городиська, Тарас Дурбак та Оксана Сенчук.

Засновником навчального закладу стане благодійний фонд «Освітня фундація ім. Митрополита Андрея Шептицького», який зареєструють найближчим часом. Як підкреслив Глава УГКЦ, школа буде першим, але не єдиним проектом Освітньої фундації.

Планується, що у 2012 року у школу наберуть початкові три класи – 60 учнів. Як зазначають члени робочої групи, однією з найбільших проблем може стати пошук приміщення. «Це буде перша і поки єдина школа під патронатом УГКЦ у Києві, а отже, в ній навчатимуться діти з різних районів міста. Найбільш імовірно, що ми шукатимемо приміщення на Лівому березі, оскільки добиратися туди вранці і повертатися ввечері значно легше», – зазначає член робочої групи Ліля Гриневич.

За словами Глави УГКЦ, дуже важливо, щоб школа давала справді високий рівень освіти. «Я пригадую, яку добру репутацію у США мала католицька школа ім. Святого Василія в Нью-Йорку. Її випускники легко потрапляли до будь-якого коледжу», – розповідає Блаженніший Любомир.

Патріарх зауважив, що школа має бути доступною не лише для багатих, а й для бідних, але здібних дітей. «Наша школа буде елітною, не завдяки батькам, дітей яких там навчатимуть, а за рівнем знань, які можна буде в ній отримати», – пояснює член робочої групи Юрій Вахель. Отець Роман Небожук додає: «Незаможні, але здібні й старанні діти зможуть отримати стипендії на навчання, однак, якщо дитина отримує стипендію, вона має бути серед кращих учнів школи».

У майбутньому, в міру розвитку навчального закладу, коли в школі відкриють також старші класи, учнями школи зможуть стати також і діти з інших місцевостей Центральної, Південної та Східної України.

sobornews.org

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.