Про П’ятдесят другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. 30.11.2010

П’ятдесят друга сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулася у Львові-Брюховичах 23-24 листопада 2010 року. На Синоді були всі українські греко-католицькі єпископи, які діють на території України та Апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ. Перед Синодом Владики взяли участь у зустрічі з римо-католицьким єпископатом в Україні.

Під час цієї сесії Синоду Верховного Архиєпископства було продовжено роботу над проектом Інструкції з діловодства та розглянуто у першому читанні проект Інструкції про регулювання книговидання у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ. Щодо цього питання члени Синоду рекомендували здійснити відповідні заходи, щоб пояснити усім вірним нашої Церкви правила видання релігійної літератури. Крім того, було обговорено та прийнято відповідні вказівки щодо подальшої реалізації проекту створення загальноцерковного друкованого видання УГКЦ в Україні.

У розділі фінансового блоку питань було заслухано інформацію про подальшу діяльність церковного Недержавного пенсійного фонду «Покрова» у світлі реформи пенсійної системи України. Владики дуже заохочують духовенство та вірних УГКЦ ставати учасниками цього Фонду й таким чином забезпечити собі гідний побут у старості. Було також заслухано звіт про діяльність Патріаршого паломницького центру УГКЦ і перспективи розвитку його діяльності.

Серед запрошених доповідачів на Синоді був пан Василь Костицький, голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Він виступив перед синодальними отцями з доповіддю про можливу співпрацю Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зі структурними одиницями Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на підставі досвіду подібної співпраці з іншими Церквами та релігійними організаціями України.

Окрім цього, було передискутовано питання про семінарію для пізніх покликань, тобто для кандидатів у священство з різних регіонів України, які отримали покликання у пізнішому віці та зголошуються до своїх Владик.

Синод заслухав звіти про стан будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві; про зустріч Єпископських Конференцій Європи, що відбулася у Загребі 30 вересня – 3 жовтня 2010 року; про Папський Синод, що проходив у Римі 10 – 24 жовтня 2010 року; про чергове засідання Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій, яке відбулося 4 листопада 2010 року та взяв до уваги інформацію про можливість співпраці зі Спілкою християнських письменників України і про діяльність Центру душпастирства осіб з вадами слуху «Надія».

П’ятдесят третю сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви вирішено провести у лютому 2011 року.

Секретаріат Синоду Єпископів

Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.