БЛАЖЕННІШИЙ ЛЮБОМИР ЗАКЛИКАЄЦЕРКОВНІ ТА ГРОМАДСЬКІ ДОБРОЧИННІ ОРГАНІЗАЦІЇДО ОБ’ЄДНАННЯ ЗУСИЛЬ

У суботу, 13 квітня у приміщенні конференційного залу Митрополичих палат, що на Святоюрській горі з ініціативи Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Кардинала Гузара та голови комісії у справах родини Львівської Архієпархії УГКЦ отця Олега Сухінського, відбулося засідання керівників та представників церковних і громадських харитативних організацій, котрі зійшлися для того, щоб обговорити питання пов’язані з вирішення проблем християнських сімей.

Викладачі медичних, богословських та гуманітарних навчальних закладів, учасники молитовних спільнот і молодіжних об’єднань, лікарі і працівники соціальних допомогових служб, директори інститутів, центрів та фондів зібралися спільно з представниками Церкви з метою пошуку ефективних методів співпраці, спрямованих на вирішення проблем українських сімей. «Нас зібрала тут спільна турбота про сім’ю, яку з впевненістю можна вважати проблемою номер один сучасного суспільства», — зокрема сказав Блаженнніший Любомир Кардинал Гузар. «Якщо не матимемо добрих сімей — загинемо, адже власне здорові сім’ї і щасливі діти є запорукою майбутнього».

Глава УГКЦ дуже чітко підкреслив, що Церква у жодному випадку не намагається «накидати вказівки про те, хто і що має робити, або вимагати якихось звітів». На думку Блаженнішого Любомира «кожен повинен продовжувати ту ініціативу, яку розпочав, але існує велика потреба у тому, щоб поодинокі зусилля були скоординовані. Деколи ми повторюємо працю, яку вже хтось виконує, а натомість занедбуємо вирішення важливих суспільних проблем, які продовжують залишатися прогалинами у нашому соціальному служінні. Для того, щоб не витрачати зайвих зусиль і зробити нашу працю ефективнішою, нам потрібно всім працювати разом».

Учасники зустрічі по черзі окреслювали ділянки соціальної праці, яку вони вже виконують, або планують втілювати у життя у найближчому майбутньому. Після знайомства і обміну думками усі присутні прийняли за основу для майбутньої праці пропозиції, котрі прозвучали з вуст Глави УГКЦ.

Блаженніший Любомир Кардинал Гузар запропонував створити окремий Центр, що займатиметься збором та поширенням інформації про існуючі організації, а також забезпечуватиме координацію спільних дій. Учасники наради також вирішили, що відтепер періодично зустрічатимуться як для вирішення спільних наболілих проблем, так і для спільної молитви у різних храмах Львова.

Глава УГКЦ наголосив, що ми не можемо обмежувати благодійницьку діяльність до задоволення потреб віруючих лише якоїсь певної конфесії чи релігії. На думку Блаженнішого Любомира: «Мури, які нас ділять, падуть, коли ми разом, як добрі самаряни, приходимо до потребуючих, щоб допомогти. Мусимо бути відкриті, служити всім потребуючим без різниці. Потрібно також і молитися один за одного, адже молитва — це також дуже сильний благодійний елемент».

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.