Проведення Патріаршого Собору 2011 року та питання євангелізації розглядав Синод Єпископів УГКЦ у сьомий день роботи

Проведення Патріаршого Собору 2011 року, який має відбутися у місті Прудентополісі, у Бразилії, розглядали члени Синоду Єпископів УГКЦ 8 вересня. «Патріарший Собор скликається Главою Церкви для того, щоб ціла Церква у всій своїй повноті, застановилася над місцем і роллю богопосвячених осіб, які зараз переживають нові виклики, труднощі. Прагнемо допомогти богопосвяченим особам сповнити Боже покликання і завдання Церкви, яке на них покладено», − відзначив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Питання євангелізації стало наступною темою, яку розглядали єпископи. За словами Владики Богдана, вже кілька років поспіль Синод Єпископів УГКЦ розглядає цю тему із різних сторін. Цього року остаточно затверджено статут Патріаршої комісії у справах євангелізації. У рамках питання євангелізації розглянуто два проекти. Перший проект − це видання Катехизму УГКЦ. Підготовка тексту знаходиться на завершальному етапі. Владики із вдячністю прийняли працю робочої групи, про яку звітували Владика Петро (Стасюк), голова робочої групи, і с. Луїза Цюпа, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії. Вони представили робочий варіант у вигляді книжки.

«Владики ще розглянуть його. Будуть зроблені кінцеві зауваги і, сподіваємося, що впродовж наступного року буде прийняте остаточне позитивне рішення і цей катехизм вийде у світ. Ми ставимося до видання катехизму із колосальною відповідальністю. Це є підручник нашої віри, якого ще не було в історії нашої Церкви», − наголосив Секретар Синоду.

Другий проект, який обговорювали владики − питання повернення до практики катехуменату, яка існувала у перших християн. «Ми зіткнулися із такою пострадянською дійсністю, що багато людей є охрещені, але, не пізнавши глибше своєї віри, не інтегрувалися у життя церковної спільноти. Ми прагнемо допомогти цим людям свідомо прийняти зобов’язання, які випливають із Тайни Хрещення і ними жити. Практика раннього християнства, яку ми знаємо як катехумнат, стає нам цінною поміччю», − наголосив владика.

Робочій групі, Катехитичній комісії та Катехитично-Педагогічному інституту УКУ дано доручення продовжити напрацювання у цьому напрямку. «Ми сподіваємося, що на наступний Синод вже будуть представлені кроки для впровадження практики катехуменату у душпастирство нашої Церкви», − відзначив Владика Богдан.

Крім того, владикам було представлено напрацювання Патріаршого паломницького центру, які представив п. Дмитро Мироненко, голова робочої групи. За його словами, станом на сьогодні Патріарший паломницький центр є готовий приймати паломницькі групи як з України, так і з поза її меж, для того, щоб показати духовне багатство України.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.