ГЛАВА УГКЦ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ПОСВЯЧЕННІ ПРИМІЩЕННЯУПРАВЛІННЯ ЛЬВІВСЬКОЇ АРХІЄПАРХІЇ РКЦ

У вівторок, 16 квітня відбулося посвячення частини приміщень, виділених для користування працівникам курії (управління) Львівської Архієпархії Римо-Католицької Церкви в Україні. Відтепер Львівська ієрархія РКЦ матиме новий і зручний осідок, котрий знаходиться у одному із приміщень Інституту метрології вимірювальних і управляючих систем держстандарту України.

Як повідомив директор Інституту пан Василь Паракуда, рішення про здійснення передачі приміщення у власність РКЦ визріло ще під час візиту Святішого Отця Івана Павла II Папи Римського в Україну. Тоді, у червні 2001 року, Папа звернувся до Президента України з відповідним проханням і його запит було задоволено спеціальною постановою Кабінету Міністрів.

Починаючи від літа 2001 року здійснюється поступова передача приміщень, яка остаточно завершиться 1 січня 2005 року, але вже тепер курія Львівської Архієпархії РКЦ дістала у повне володіння кілька просторих кабінетів та зал, цілком придатних для початку активної праці.

Одним із почесних гостей нової римо-католицької установи в Україні став Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, який у своєму подячному слові, зокрема, сказав: «Думаю, що сьогоднішній день — це день великої радості для наших братів латинського обряду, бо нарешті можуть мати власні приміщення. Ми тішимося разом з ними, бо кожен крок вперед — це хвилина радості». Блаженніший Любомир подякував господарям свята за запрошення і побажав «усім, хто житиме і працюватиме у новому архієпархіальному будинку, не лише внутрішнього задоволення, але й також плідної праці для спільного добра».

У святкуваннях пов’язаних із посвяченням і офіційним відкриттям архієпархіального управління РКЦ взяли участь римо-католицькі єпископи України на чолі з головою єпископської конференції Архієпископом Мар’яном Кардиналом Яворським та Апостольським Нунцієм в Україні Архієпископом Миколою Етеровичем, численне духовенство РКЦ та представники обласної та міської державної влади. Посвячення разом з іншими здійснив високий гість з Ватикану — Префект Конгрегації у справі єпископів кардинал Джованні Батіста Ре, котрий прибув в Україну з кількаденним візитом. До речі, кардинал Ре не оминув увагою і Главу УГКЦ, на запрошення якого, він відвідав Митрополичі палати Святоюрської гори у понеділок ввечері.


У вівторок, 16 квітня Митрополичі палати Святоюрської гори відвідали численні гості. Серед них були представники Фонду допомоги дітям, що потерпіли від аварії на Чорнобильській АЕС. Гості зі Сполучених Штатів Америки розповіли Главі УГКЦ про те, що протягом кількох останніх років їх Фонд надав допомогу на суму 49 мільйонів доларів, а також про проблеми та потребу майбутньої співпраці. Блаженніший Любомир подякував дирекції та працівникам Фонду за допомогу і висловив цінні поради.

Глава УГКЦ також зустрівся з редактором програми радіо «Свобода» у Празі паном Іваном Гвадем і обговорив з ним перспективи створення у недалекому майбутньому програми, що торкатиметься питань релігії і культурної пам’яті.

У середу, 17 квітня Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар відбув з одноденним візитом до Києва для участі і доповіді на конференції, присвяченій духовно-моральним вимірам життя в Україні (суспільний погляд XXI століття).

Прес-екретар Глави УГКЦ

о. Юрій Саквук

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.