Київська Трьохсвятительська духовна семінарія УГКЦ розпочинає набір перших семінаристів. 09.06.2010

Новостворена між’єпархіальна Київська духовна семінарія УГКЦ з 21 червня розпочинає прийом документів від вступників. Між’єпархіальна семінарія Святих великих архиєреїв Василія Великого, Григорія Богослова і Йоана Золотоустого заснована згідно з Декретом Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Блаженнішого Любомира від 3 червня цього року. Новий навчальний заклад Церкви знаходитиметься у Києві-Княжичах.

«У Східних областях зголошуються кандидати, і є потреба, щоб вони були ближче до дому, ближче до того середовища, в якому вони будуть працювати, – зауважив у коментарі для Департаменту інформації Блаженніший Любомир. – А з іншого боку – єпархія, загальна спільнота, призвичаюється до своїх майбутніх душпастирів. Ми беремо до уваги нашу дійсність і розпочинаємо спільними силами між’єпархіальну семінарію».

Рішення про створення між’єпархіального навчального закладу Церкви у Києві було ухвалено за результатами спільного засідання за участі Глави Церкви Блаженнішого Любомира з Владикою Степаном (Меньком), Екзархом Донецько-Харківським, Владикою Василем (Івасюком), Екзархом Одесько-Кримським та Владикою Йосафатом (Говерою), Екзархом Луцьким, яке відбулося 27 травня у Києві-Княжичах.

Як зазначив Блаженніший Любомир, це не перша між’єпархіальна семінарія в УГКЦ: «Колись Львівська семінарія Святого Духа була задумана як регіональна, між’єпархіальна. Але згодом Івано-Франківськ, Дрогобич і Тернопіль відкрили свої семінарії. Для нас у Східних областях України ми ще є замалі, щоб кожна єпархія мала свою семінарію».

За словами Глави Церкви, перший набір київських семінаристів налічуватиме до 20 осіб. Після двох років навчання у столиці семінаристи будуть завершувати освіту у чинних семінаріях Церкви, що діють на Західних теренах України: «Люди мусять призвичаїтися до того, що є така семінарія. Багато з тих, хто має бажання навчатися, вже цікавилися. Ми би дуже хотіли, щоби з Божою поміччю нам вдалося створити повноцінну семінарію тут, на Східних теренах», – підкреслив Блаженніший Любомир.

Вступити на навчання до семінарії можуть неодружені чоловіки. Для вступу до Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ потрібно скласти співбесіду і тестування. Вступні іспити відбуватимуться 20 липня 2010 року. Прийом документів від абітурієнтів буде проводитися за їхньої особистої присутності з 21 червня до 15 липня 2010 року кожного вівторка та четверга упродовж цього періоду з 11.00 до 15.00 за адресою вул. Різницька, 11-Б/28-29 у Києві. Телефон для довідок (067) 80 43 222.

Згідно із рішенням єпископів відповідальним за ведення семінарії є Архиєпископ Київський. Детальніше про заснування Київської духовної семінарії УГКЦ читайте в інтерв’ю з Предстоятелем УГКЦ Блаженнішим Любомиром.

Блаженніший Любомир про важливість семінарійної освіти (слухати).

Департамент інформації УГКЦ

Додаток

Інформація для вступників на перший курс Київської духовної семінарії 2010-2011 академічного року

Згідно з Декретом Блаженнішого Любомира (Гузара) про створення Київської духовної семінарії УГКЦ оголошується набір студентів на перший курс.

Форма навчання – денний стаціонар.

Упродовж визначеного терміну у приймальну комісію Київської Трьохсвятительської духовної семінарії необхідно подати такі документи:

  1. Прохання встановленого зразка на ім’я отця-ректора;

  2. Поручення від Правлячого єпископа.

  3. Довідка про Хрещення та Миропомазання;

  4. Рекомендація від отця-пароха, закрита в конверті (на конверті розбірливо підпис отця-пароха і печатка парафії);

  5. Документ про повну середню або вищу освіту;

  6. Свідоцтво про народження;

  7. Автобіографія;

  8. Медична довідка 086-У;

  9. Амбулаторна карта;

    1. Шість фотокарток розміром 3×4;

    2. Ксерокопію паспорта та ідентифікаційного номера;

    3. Довідка про склад сім’ї і місце проживання.

Примітка:

* усі документи приймаються тільки особисто і в оригіналі;
  • до Семінарії приймаються виключно неодружені особи чоловічої статі.

Щоб поступити до Київської духовної семінарії УГКЦ потрібно скласти такі вступні іспити: співбесіда та тестування.

Вступні іспити відбудуться 20 липня 2010 року.

Прийом документів буде проводитися з 21 червня по 15 липня 2010 року кожного вівторка та четверга протягом цього періоду з 11.00 до 15.00.

Адреса прийому документів:

вул. Різницька, 11-Б/28-29,

м. Київ,

Тел. (067) 80 43 222

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.