Глава УГКЦ закликав голосувати та вибирати. 29.01.10

«Ми хочемо звернути увагу на те, що могти голосувати, без примусу, цілком вільно є великим привілеєм. Але водночас у державі незалежній, вільній проголосувати – є також святим обов’язком громадянина», – таку думку на сьогоднішній прес-конференції озвучив Блаженніший Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви. Прес-конференція відбулася з нагоди опублікування Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства до вірних УГКЦ та людей доброї волі з нагоди другого туру виборів Президента України.

У Зверненні йдеться про відповідальність кожної людини за свій вибір. На думку Синоду, вільно, без зовнішнього примусу вибирати керівника держави є для нас великим привілеєм. Злегковажити цим привілеєм, не проголосувати, йдеться у Зверненні, «це не є мудрим рішенням, а радше – навпаки. Скористатися правом вибирати – означає проявити громадянську зрілість та відповідальність. Натомість не голосувати – значить втекти від відповідальності», – наголошується у документі.

Блаженніший Любомир підкреслив, що це Звернення є «документом характеру церковного, духовного і не є зверненням політичним, спрямованим на користь одного чи другого претендента на посаду Президента». Бажанням єпископів, зазначив він, є звернути увагу духовенства, мирян, членів УГКЦ, а також інших людей, які бажають прислухатися до порад церковних пастирів, взяти активну участь у виборах. «Не ховатися, не голосувати проти всіх, а радше виразно, розсудливо, розумно, згідно з диктатом свого сумління здекларуватися, кого з двох кандидатів бажаємо вибрати на пост Президента», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Також Синод звертає увагу вірних Церкви на те, що в такій важливій справі для нашого народу, як вибори, вони повинні поводитися як християни. «Це значить – бути свідомими Божої присутності, Божої журби за нас, а з другого боку – від нас вимагається щирого послідовного дотримання Закону Божого», – пояснив Глава УГКЦ. Це полягає у тому, що ми маємо здійснювати те, що вимагаємо від наших кандидатів: повну відповідальність й пошану Божого Закону. «Це значить – пошану для людей, пошану їхніх прав і всього того, що наша релігія нам диктує», – зазначив Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.