Блаженніший Любомир втретє розділив різдвяну просфору. 16.01.2010

16 січня 2010 року у Києві, у приміщенні Міжнародного виставкового центру, який розташований поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового? Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, приймав гостей, щоб розділити з ними спільну різдвяну просфору. Учасниками торжества були єпископи, священики, миряни, представники державної влади, творчої інтелігенції – разом близько 300-350 гостей, які представляли всі єпархії та екзархії УГКЦ в Україні.

Перед початком святкового дійства Блаженніший Любомир спілкувався із представниками ЗМІ. Розпочалося свято виступом дитячо-юнацького хору «Дзвіночок», які виконали колядки різних народів. Відтак ведучий Тарас Жирко до слова запросив господаря – Блаженнішого Любомира. Звертаючись до присутніх Глава УГКЦ зокрема відзначив: «Тут присутня лише невеличка частина людей, які мають відношення до цього cобору. Вашою присутністю ви маніфестуєте життя у єдності, хоча кожен зокрема є цілковито інший. Я щиро надіюся, що ці просфори будуть повторятися ще багато років і навіть тоді, коли будівництво собору буде завершено ми будемо збиратися спільно, щоб оглядати цей храм, як символ нашого єднання».

Після промови Предстоятель УГКЦ закликав учасників свята до молитви за те, щоб присутні відчули, що вони одна Церква, один народ. Відтак помолилися за братів і сестер, які переставилися до вічності. І на завершення молилися за самотніх і бездомних людей. Після цього присутні на торжестві архиєреї принесли до Блаженнішого Любомира розділені просфори, политі медом, а він їх благословив. Згодом їх було роздано усім присутнім.

Відтак розпочалася мистецька програма, у якій взяли участь різні колективи. Зокрема, капела бандуристок «Дзвінга» зі Львова, молодіжний хор Патріаршого собору, вертепи. Гостей запрошували і самим колядували та віншували, а разом із тим смакувати різдвяними стравами.

Під час святкування відбувся благодійний аукціон. Зібрані кошти (понад 10 тис. грн) будуть скеровані на завершення будівництва Патріаршого центру.

На завершення торжества вся увага була звернена на Патріарший собор, який у цей момент було гарно підсвічено.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.