Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає владу, водіїв та пішоходів забезпечити безпеку на автошляхах України. 12.09.2009

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій 10 листопада оприлюднила своє Звернення щодо убезпечення дорожнього руху. Документ адресований не тільки водіям та пішоходам, як безпосереднім учасникам дорожнього руху, але й також представникам державної влади, місцевого самоврядування та ДАІ, на яких покладений обов’язок створення безпечних умов на дорогах України. Звернення ухвалено 19 жовтня 2009 року на виїзному засіданні в Єрусалимі усіма присутніми членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи, м. Київ.

Причину появи Звернення члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій пояснюють своїм обов’язком привернути увагу держави і суспільства до проблеми смертності й травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод, яка сьогодні в Україні є особливо гострою. Як зазначено у самому документі: “Ця проблема вже тим чи іншим чином торкнулася кожного з нас. Адже всі ми, наші рідні чи близькі хоч раз в житті були свідками тих жахіть, що спричинені порушенням правил дорожнього руху”.

В першу чергу духовні лідери країни звертаються до водіїв та пішоходів, оскільки на їх переконання “в більшості випадків основною причиною дорожньо-транспортних пригод є елементарна зневага Правил дорожнього руху”.

Будучи вкрай занепокоєними проблемою порушення Правил дорожнього руху, глави Церков і релігійних організацій запропонували «Вісім правил водія», що на їх погляд відображають основні постулати, яких має дотримуватися кожен, хто сідає за кермо. Вони виглядають наступним чином:

  1. Плекай культуру дорожнього руху, пам’ятаючи про цінність життя та заповідь «Не вбий!».

  2. Дорога має бути безпечною та об’єднувати людей, а не завдавати їм невиправної шкоди.

  3. Ввічливість, повага, доброзичливість та розсудливість повинні керувати водієм у дорозі та при подоланні складних ситуацій.

  4. Треба бути милосердним та допомагати ближньому в біді, особливо якщо він став жертвою аварії.

  5. Автомобіль не має бути засобом для демонстрації сили, влади чи приводом для гріха.

  6. Допомагай сім’ям, що понесли втрати внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

  7. На дорозі захищай більш слабких та допомагай менш кваліфікованим водіям.

  8. Відчувай свою відповідальність по відношенню до інших.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій також звертається до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України і зокрема до Державної автомобільної інспекції України з проханням звернути увагу громадськості на проблему смертності й інвалідності на дорогах та невідкладно розробити і впровадити законодавчі механізми, які б більш дієво, ніж тепер, вирішували поточні та перспективні проблеми дорожнього руху. Серед таких заходів названа необхідність покращення інфраструктури та поточного стану доріг, в тому числі дорожньої розмітки та інформативних дорожніх знаків, підвищення рівня навчання водінню, культури поведінки на дорогах.

На сам кінець предстоятелі Церков і релігійних організацій закликають всіх до молитви про Україну, за її народ, мир, злагоду, високий рівень взаємної культури та порозуміння в суспільстві.

Повний текст Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо убезпечення дорожнього руху доступний на сайті Інституту релігійної свободи.

Джерело: http://www.irs.in.ua

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.