Суспільний тиждень розпочався успішно, продовження буде. 06.11.09

Суспільний тиждень УГКЦ буде продовжено, як тільки закінчиться епідемія грипу. Як передає прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ, про це сьогодні повідомив Голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами д-н Ігор Шабан.

За його словами, перші три дні Суспільного тижня були надзвичайно успішними. „По при паніку пов’язану із грипом, заходи Суспільного тижня відвідало чимало греко-католиків. З огляду на безпеку мирян та зовнішні обставини, ми вирішили перенести другу частину Суспільного тижня на пізніший період” – зазначив він.

Суспільний тиждень УГКЦ тривав із 31 жовтня по 2 листопада. Першим заходом стала конференція „Андрей Шептицький та Йосиф Сліпий як сподвижники примирення та соціальної відповідальності”. Участь у конференції взяли владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Архиєпископ Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Україні, Яків Дов Блайх, Головний рабин України.

У своїй доповіді ректор Дрогобицької духовної семінарії о. Мирон Бендик зазначив, що ідеї Патріарха Йосифа про поєднання у Христі є продуктивними, бо окреслюють конкретні етапи нашого примирення – в Церкві, народі та державі.

У неділю, 1 листопада, після Божественної Літургії, духовенство та молодь УГКЦ відвідали Бучанську виправну колонію №85. В’язням подарували духовну літературу та запропонували концерт у виконанні ансамблю „Українські барви”.

У понеділок, 2 листопада, у столичному кінотеатрі „Кінопалац” презентували документальний фільм з інтригуючою назвою „Невигідний Шептицький”. Основною темою фільму було питання: чому Шептицький і досі не проголошений блаженним та праведником світу?

В Україні Суспільний тиждень УГКЦ започаткував Андрей Шептицький у 1939 році. У 2008 році Українська Греко-Католицька Церква відродила цю традицію суспільного тижня, а Синод Єпископів УГКЦ благословив зайнятись його дві комісії: Екуменічну та Справедливість і Мир.

Повідомила Тетяна Шпайхер

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.