Про Сорок шосту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. 16.09.09

13-14 вересня 2009 року Божого у Львові-Брюховичах відбулася Сорок шоста сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. У сесійних засіданнях взяли участь 15 членів Митрополичого Синоду.

Учасники Синоду взяли до відома виконання рішень Сорок п’ятої сесії Митрополичого Синоду та затвердили порядок денний, у якому серед першочергових було розглянуто актуальні питання розвитку інформаційної діяльності нашої Церкви в Україні; проаналізовано документ «Пастирські та літургійні вказівки до Чину похорону» з додатком; затверджено зміни та доповнення до Положення про єпархіальну Катехитичну комісію та прийнято рішення для належного опрацювання Правильника протопресвітера УГКЦ.

Значну увагу синодальні отці приділити розглядові Проекту програми протидії абортам в Україні, яку підготувала Між’єпархіальна комісія охорони здоров’я УГКЦ. Програму було затверджено та вирішено створити для її реалізації Координаційну раду. Крім того, було заслухано звіти про діяльність Комісії у справах сім’ї Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Комісії кадрового забезпечення Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і прийнято відповідні рішення для вдосконалення їхньої діяльності. Після того учасники Синоду заслухали також звіт Комісії з питань реституції церковної власності.

У складі блоку економічних питань було ще раз розглянуто проект Положення Фонду «Андріїв гріш», заслухано звіти про становлення Патріаршого паломницького бюро УГКЦ та про діяльність Патріаршої економічної ради УГКЦ.

Митрополичий Синод розмірковував над проблематикою т.зв. «угрупування Догнала» і вирішив видати відповідну інформативну брошуру для кращого інформування наших вірних про них та ситуацію, що склалася внаслідок їхньої деструктивної діяльності.

Наступну сесію Митрополичого Синоду було вирішено провести у жовтні 2009 року Божого.

Секретаріат Синоду Єпископів

Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.