«Криза, у якій ми опинилися, показала велику недугу у суспільстві»: Глава УГКЦ. 28.08.09

Блаженніший Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви, наголосив на тому, що сучасна криза показала велику недугу у суспільстві. «Криза, у якій ми опинилися, показала велику недугу у суспільстві. Це криза ума і серця. І це є гірше, як криза економічна. Одним словом, суспільство захворіло», – відзначив Предстоятель УГКЦ 27 серпня 2009 року під час прес-конференції в УНІАН.

«Ми можемо вийти із цієї хвороби, на мою думку, у той спосіб, що кожний із нас – чи молодий, чи старий – старатиметься зберегти себе, як людину», – продовжив Блаженніший Любомир. При цій нагоді він пригадав про концерти, які проводитиме УГКЦ, головним завданням яких є те, щоб молодь відчула себе людиною. «Не предметом, але підметом, який має власну гідність та покликання зробити щось для себе і для інших», – сказав Предстоятель УГКЦ.

«Мені здається, що ми не можемо чекати на те, що хтось із зовні розв‘яже нам проблеми. Безумовно, поміч із зовні є дуже корисна: від батьків, вчителів, духовенства, від суспільств взагалі. Але остаточно розв‘язка повинна прийти із нутра, адже зустріч людини із такими не легко проминаючими вартостями, якою є мистецька краса, спонукає застановитися, очиститися, стати більше собою», – підсумовує Блаженніший Любомир.

Другий важливий чинник виходу із кризи, на думку Предстоятеля УГКЦ, це почуття відповідальності перед собою і перед другими.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.