Святкування Переображення Господнього у пенітенціарних установах України25.08.09

Святкування Переображення Господнього у пенітенціарних установах України відбувалося 22 і 23 серпня. Так у Києві пожертви для придбання меду і плодів були зібрані при нагоді приготування та проведення виставки “Переображення Господньою любов’ю”. Все більше число вірних відповідають на покликання до доброчинного служіння у в’язницях. Коштом жертводавців було закуплено 80 літрів меду та 295 кг яблук. Дари були освячені у Прилуках Чернігівської області, де 22 серпня відбулась молитовна зустріч із вихованцями Колонії для неповнолітніх. У події взяв участь волонтер Віталій Гордієнко.

Перебування під судом та слідством – найважчий етап в житті людини, що потрапляє за ґрати. Освячений мед та яблука були передані і для господарської обслуги, а також для жінок, підлітків і хворих, що утримуються під арештом у Лук’янівському СІЗО. Від камери до камери з освяченою водою, дарами та проповіддю про суть і духовність свята Спаса, про невтомну віру Церкви в переображення особи через віру, надію, любов пройшли диякон Костянтин та сестра Вероніка (Кішко), настоятелька Згромадження Сестер Непорочного Серця Марії Фатімської.

Подібні події відбувалися Чернігові, Донецьку, Львові, Івано-Франківську, Чорткові, Бережанах, Добриводах та в інших містах і селах, де у пенітенціарних установах служать священики і вірні УГКЦ.

Інформацію надав д-н Костянтин Пантелей

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.