Глава УГКЦ взяв участь у відкритті виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва в’язнів.19.08.09

19 серпня 2009 року о 10.00 у виставковому залі храму Св. Василія Великого Української Греко-Католицької Церкви (Київ, Вознесенський узвіз, 7), відбулося відкриття експозиції образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва засуджених, які відбувають покарання в установах позбавлення волі.

Виставку «Преображення Господньою любов’ю» проводить Українська Греко-Католицька Церква у співпраці з Берлінською галереєю «MAGNIFICAT», Інститутом соціальної стратегії (LAICHEN und BERLIN) і Товариством «Мистецтво і в’язниця» та за сприянням Державної кримінально-виконавчої служби України.

Мета заходу – через мистецтво посприяти суспільному порозумінню та комунікації з нашими співгромадянами, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також познайомити широкий загал з кроками реформування пенітенціарної системи у контексті в’язничного душпастирського служіння Церкви. За посередництвом соціально-виховної служби Державної кримінально-виконавчої служби України вже передано 103 твори від 98 авторів з пенітенціарних установ усіх областей України. Очікується надходження ще 40 робіт.

Виставка є нагодою для завершення національного відбору робіт на Міжнародний конкурс образотворчого мистецтва ув’язнених та засуджених у Берліні. Його тема: «Очима інших». В рамках виставки 50 кращих творів з України буде відібрано мистецьким журі для участі у вересневому фіналі 2009 року. Докладніша інформація на сайті: www.kmu.gov.ua/punish/control/uk/publish/article?art_id=64557&cat_id=45347.

Усіх авторів-учасників експозиції буде нагороджено пам’ятними дипломами.

Богдан Степенко, старший психолог центрального апарату Держдепартаменту з питань виконання покарань

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.