Генеральні секретарі з тридцяти шести країн Європи зустрінуться у Львові. 30.06.2009

9 – 13 липня 2009 року в Україні, а саме у Львові-Брюховичах відбудеться 37-ий З’їзд Генеральних секретарів Єпископських Конференцій Європи. Учасниками зустрічі будуть близько сорока осіб з тридцяти шести країн Європи. Нашу країну представлятимуть Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та Владика Мар’ян Бучек, Секретар Конференції Римо-Католицьких Єпископів України. Головуватиме на засіданнях о. Дуарте да Кунья, Генеральний секретар Ради Єпископських Конференцій Європи.

Генеральні секретарі Єпископських Конференцій Європи зустрічаються раз на рік у різних країнах для обговорення тих чи інших нагальних проблем, які стоять перед Католицькою Церквою у Європі. Головною ціллю зустрічі в Україні є краще пізнати Українську Греко-Католицьку та Римо-Католицьку Церкви, їхні відносини з іншими Церквами, присутніми в Україні, державною владою.

Під час семи робочих сесій (трьох у п’ятницю та чотирьох у суботу) зокрема буде обговорено такі теми:

Священик: його життя та місія;

Соціальна доктрина Церкви та сучасна криза в Європі;

Церква та політичні структури Європи;

Евтаназія;

Церква в мас-медіа;

Одностатеві «шлюби»;

Світовий День молоді 2010 в Мадриді (Іспанія).

У п’ятницю о 18.00 учасники з’їзду відслужать Літургію у Катедральному соборі Успіня Пресвятої Богородиці РКЦ в Україні, а у неділю о 10.00 – в Архикатедральному соборі Святого Юра УГКЦ. Крім того у неділю вони відвідають Філософсько-богословський факультет УКУ та Львівську духовну семінарію, а також матимуть зустріч з мером Львова Андрієм Садовим. На завершення зустрічі у мерії запланований підхід до преси.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.