Мощі блаженного священомученика Омеляна Ковча прибули до Луцька. 24.06.09

У катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці у м. Луцьку 21 червня 2009 року відбулося святкування пам’яті блаженного священомученика Омеляна Ковча. Цьому передувало отримання мощей «пароха Майданека», які за зарядженням Блаженнішого Любомира, мають зберігатися у кожному катедральному храмі УГКЦ.

Святкування розпочалися о 12:00 Архиєрейською Літургією, яку очолив Преосвященний Владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, у співслужінні зі всіма священиками, що душпастирюють на теренах Волинської та Луцької областей.

У святкуванні взяли участь офіційні представники римо-католицької Церкви. Серед запрошених гостей були: о. д-р. Стефан Батрух – парох храму Різдва Пресвятої Богородиці у м. Люблін. Принагідно слід зазначити, що о. Степан був організатором прощі духовенства та вірних нашої Церкви до Майданека, де була відкрита меморіальна таблиця о. Омельяну Ковчу – «пароху Майданека». Високодостойний гість також багато працює для того, щоб якомога більше інформації донести до суспільства про блаженного новомученика і покровителя духовенства УГКЦ. А також на запрошення взяти участь у святкування відгукнувся доктор Володимир Осадчий, історик, науковий працівник Люблінського католицького університету Йоана Павла ІІ, канцлер Європейського колегіуму українських і польських університетів.

Після Божественної Літургії о. Степан Батрух зробив доповідь, яка допомогла висвітлити постать о. Омельяна Ковча, після чого о. Роман Бобесюк, канцлер екзархату, зачитав декрет Глави УГКЦ, у якому блаженний священомученик проголошений покровителем духовенства нашої Церкви.

Після доповіді відбувся концерт, присвячений цій урочистій події, який дали діти парохії м. Ковель, під опікою о. Євгена Задорожнього, ЧНІ, та струнний ансамбль з м. Володимир-Волинський, який духовно провадить о. Терентій Довганюк, ЧСВВ

www.lutsk-ugcc.org.ua/news/page_news45.php

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.