«Вгору серця 2009». 8.04.09

6 травня 2009 року в Івано-Франківську заплановано проведення фестивалю християнського міста «Вгору серця 2009». Ідея фестивалю народилася після проведення заходів, присвячених Дням духовної віднови міста 2003-2007 років (шоу-програма «Ти не один» – вересень 2003 р., «Єдиному Богу слава» – серпень 2004 р., «Два народи – один дух» – травень 2006-2007 рр.), а також участі в подібних фестивалях у Польщі, Словаччині, Франції, Світових днях молоді.

Організаторами фестивалю є греко-католицька спільнота Віднови у Святому Дусі «Як Марія» та Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ, співорганізатори – Агенція «АртПоле». Фестиваль благословив Преосвященний Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, підтримали міський голова Віктор Анушкевичус та Управління в справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики міськвиконкому.

Фестиваль християнського міста – для людей, які в ньому живуть: народжуються, навчаються, працюють, відпочивають. Мета фестивалю «Вгору серця» – дати змогу пережити духовне піднесення через музику, спілкування, спільну творчість. Відкритий простір фестивалю прийме кожного – і дітей, і дорослих. Дитячі та сімейні конкурси з малювання, співу, молодіжний концерт з девізом «Не халтуримо, граючи для Бога» створять Простір радості. Простір таїнств складатимуть читання слова Божого, споглядання ікон, молитви, сповідь. Простір питань та відповідей – це духовні бесіди молоді та священиків. Сприятимуть створенню атмосфери фотовиставка «Франківськ – християнське місто».

Очікується, що фестиваль відвідають близько 5 тис. гостей з України, Польщі та інших країн близького зарубіжжя. Подія підкреслить значення християнських цінностей, сприятиме формуванню позитивного іміджу Івано-Франківська та України в міжнародному контексті.

Минулого року фестиваль зібрав близько трьох тисяч учасників. Опитування тих, хто брав участь у цьому дійстві, свідчить про те, що фестиваль був вдалим і цікавим, вніс новизну у християнський простір міста. Він став своєрідним подарунком Івано-Франківську, який у ті дні відзначав свій день народження.

www.yakmariya.org.ua/sursum-corda/9-vgoru-sercja/77-pro-festyval

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.