Міжнародна зустріч «Сідней 2008 – Мадрид 2011». 11.04.09

З 3 по 5 квітня 2009 року у м. Римі (Італія) відбулася міжнародна зустріч на тему «Сідней 2008 – Мадрид 2011», організована Папською Радою Мирян, а саме відділом молоді, усіх відповідальних за Світові Дні Молоді (далі СДМ), як рівно ж відповідальних за душпастрирство молоді з цілого світу. На зустрічі прийняло участь біля 150 учасників, делегатів від Єпископських конференції світу.

Зустріч розпочав привітальним словом префект Папської Ради Мирян Кард. Станіслав Рилко та згодом відповідальний за відділ молоді о. Ерік Жане. Перший день (3 квітня 2009 р.Б.) засідання був присвячений звітною оцінкою СДМ, який відбувся в Сіднеї (13-20 липня 2008 р.Б.). Про плоди СДМ 2008 розповів Архієпископ Сіднея Кард. Джордж Пел і Єпископ Антоні Фішер. Учасники засідання мали змогу поділитися різним досвідом побуту їхніх груп на СДМ 2008, труднощами які спіткали на шляху підготовки і побуту в Австралії і особисто подякувати організаторам за гарну працю. Післяобідня сесія була присвячена темі «СДМ у молодіжному душпастирюванні». Делегати за бажанням могли поділитися власним досвідом, як СДМ впливає на місцеве душпастирювання, які приносить плоди та які наслідки. Провідна думка цієї сесії – заохочення місцеві Єпископські Конференції до плекання проведення і поширення традиції СДМ на місцевому рівні та щоб СДМ стали моделлю звичайного молодіжного душпастирства. День завершився Архиєрейською Святою Літургією, яку відслужив Архиєпископ Сіднею Кард. Джордж Пелл.

Другий день (4 квітня 2009 р.Б.) був присвячений підготовці наступного міжнародного СДМ в м. Мадриді (Іспанія) який відбудеться у 2011 році. На зустріч прибув Архієпископ Мадриду і Голова Єпископської Конференції Іспанії Кард. Антоніо Марія Руоко Варела та Єпископ Цезар Август Франко Мартіне, які представили значення СДМ для Церкви Іспанії, молодіжне душпастирство в Іспанії, структуру Церкви в Іспанії та провели вступну динаміку душпастирювання на шляху підготовки до СДМ 2011. Перед обідом відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку відслужив Кард. Антоніо Марія Руоко Варела. Після обіду, на черговій зустрічі було представлено Оргкомітет СДМ 2011, плани проведення СДМ 2011, етапи духовного підготовлення молоді до СДМ. Учасники зустрічі мали змогу висловити свої побажання Оргкомітету із зауваженнями для кращої організації СДМ 2011 в Мадриді. На завершення Монс. Йозеф Клемент зробив детальний аналіз послання Папи Венедикта XVI з нагоди XXIV СДМ 2009. Заключним словом Кард. Станіслав Рилко подякував всім учасником за участь на зустрічі. День закінчився вечерею за містом, на яку запросив архієпископ мадрідський учасників зустрічі та 1200 молоді з Іспанії.

Третій день (5 квітня 2009 р.Б.) відбулася урочиста Св. Літургія яку відслужив Святіший Отець Венедикт XVI на площі Св. Петра у Ватикані з нагоди Пальмової неділі, як рівно ж СДМ 2009. Під час Літургії молодь Австралії передала хрест СДМ іспанській молоді. З цієї нагоди було присутні 7000 іспанської молоді. Святіший Отець у своєму слові зазначив вартість СДМ і подякував Оргкомітету Австралії та Іспанії, як рівно ж учасникам зустрічі «Сідней 2008 – Мадрид 2011» за підтримку традиції започаткованої блаженної пам’яті Папою Іваном Павлом ІІ.

Андрій Гах, Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.