У мережі супермаркетів «Рукавичка» можна скласти свою пожертву на будівництво Патріаршого центру УГКЦ у Києві. 11.04.09

Від 10 квітня до 10 травня у мережі супермаркетів «Рукавичка» буде проводитися благодійна акція зі збору коштів на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Голова збіркового відділу при Комітеті сприяння розвитку Патріаршого центру о. Василь Вільчик висловив сподівання, що у великодній час люди, купуючи на свята необхідні товари, не оминуть увагою потреби Церкви, адже для завершення будівельних робіт у 2009 році потрібно зібрати 13 мільйонів гривень.

До всіх відділень мережі доставлено скриньки, в які всі охочі зможуть складати свої пожертви. Їх буде розміщено поблизу кас. Вони виготовлені з глини, мають округлу форму та на них нанесено зображення собору. Цитуючи Блаженнішого Любомира, о. Василь відзначив: «В основному тягар фінансового забезпечення будівництва лежить на плечах наших вірних, тобто ми самі будуємо собор. Першою причиною цього є те, що кожен має відчути, що це його храм. А крім того, ми хочемо, щоб цей собор, як і вся наша Церква, залишився незалежним від чужих впливів. Якщо б ми приймали пожертви від держави, від політичних партій тощо, то це б створювало певні повинності. Ми хочемо бути вільними від будь-яких зобов’язань».

«Ми щиро вдячні п. Богдану Козаку, генеральному директорові ТзОВ ТВК «Львівхолод» (мережа магазинів «Рукавичка»), за розуміння потреби фінансування будівництва Патріаршого собору і за його вагомий внесок у цю богоугодну справу», – сказав на завершення о. Василь Вільчик.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.