Відбувся Собор Сокальсько-Жовківської єпархії на тему євангелізації . 08.04.09

6 квітня 2009 року Божого у Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ, у м. Жовква, відбувся єпархіальний Собор на тему євангелізації. Темою Собору стали слова з книги Діяння апостолів (1,8): “Ви будете моїми свідками аж до краю землі”. 

Собор розпочався молитвою “Царю Небесний”, запаленням свічки перед образом і мощами блаженних новомучеників, які своєю проповіддю, молитвою, життям і смертю дали свідоцтво віри.

Учасників Собору привітав Преосвященний Владика Михаїл (Колтун), Єпарх Сокальсько-Жовківський.

У Соборі взяли участь близько 60-ти священиків та катехитів єпархії. Олег Правець, ліценціат Біблійних наук, виголосив доповідь на тему:”Я не соромлюся Євангелії: вона бо – сила Божа на спасіння кожному, хто вірує…” (Рим. 1,16). Диякон Дем’ян Габорій, ліценціат Догматичного богослов’я, говорив про “потребу та завдання нової євангелізації на зламі ІІ і ІІІ тисячоліття християнства”. Сестра Дарія Пітулик, СНДМ, магістр богослов‘я, доповідала про “свідчення віри преподобних Йосафати Гордашевської і Тарсикії Мацьків, Служебниць НДМ”. Сестра Маркіяна Василишин зі згромадження св. Йосифа розповіла присутнім про “життя любові, служіння і прославу преподобномучениць Олімпії і Лаврентії”.

Собор завершився молебнем до новомучеників у храмі святого священномученика Йосафата у м. Жовква. На завершення Владика Михаїл подякував присутнім за активну участь, активну позицію у житті церкви, і побажав їм, щоб несли повсюди Добру Новину, та були свідками Христовими аж до краю землі.

 

о. Роман Синицький, прес-секретар

Сокальсько-Жовківської єпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.