Отець Святослав Шевчук публічно прийняв вибір Синоду. 07.04.09

“Чин найменування – це завершення процесу вибору єпископа. Найменування стає свідоцтвом того, що ніхто не стає єпископом сам, не бере собі цього завдання. Церква, дбаючи про те, щоб були єпископи, стає ініціатором вибору нових кандидатів. Вона робить це не легковажно, але сумлінно і відповідально, дивлячись, чи певний кандидат справді буде добрим вчителем, святителем, пастирем Христового стада”, – сказав одного разу Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, перед початком Чину найменування нового єпископа. Ці слова неабияк стосуються події, яка відбулася 6 квітня 2009 року в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові – найменування о. д-ра Святослава Шевчука на Єпископа-помічника єпархії Покрова Пресвятої Марії в Буенос-Айресі (Аргентина). Головні моменти Чину найменування: публічне висловлення згоди і прийняття вибору Синоду та складання присяги.

Хіротонія відбудеться завтра, 7 квітня, об 11.00. Головним святителем буде Блаженніший Любомир, а співсвятителями – Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, та Владика Михаїл (Микицей), Єпарх єпархії Покрова Пресвятої Марії в Буенос-Айресі.

14 січня 2009 року ми повідомляли про те, що Святіший Отець Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про призначення всесвітлішого отця доктора Святослава Шевчука, ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа, Єпископом-помічником єпархії Покрова Пресвятої Марії в Буенос-Айресі. Новому єпископу уділено титулярний престол Castra di Galba.

Департамент інформації УГК

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.