Владика Богдан (Дзюрах) інформує вірних УГКЦ у Канаді про стан будівництва Патріаршого центру у Києві. 1.04.09

З 25 березня по 13 квітня Владика Богдан (Дзюрах), голова Наглядової ради будівництва Патріаршого центру УГКЦ у Києві, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, перебуває у Канаді. Мета подорожі, за словами Владики Богдан, подвійна. “Передусім прагну познайомитися із життям нашої Церкви у Канаді, оскільки я вперше на запрошення наших владик туди їду. По-друге, я буду провадити великопісні місії (реколекції) у п‘ятьох парафіях Канадської митрополії і принагідно буду популяризувати ідею побудови Патріаршого центру у м. Києві, заохочуючи вірних і священиків до пожертв на цю богоугодну справу”, – у коментарі для Департаменту інформації сказав Владика Богдан.

Крім того, у рамках побуту в Канаді є передбачена зустріч із священиками, на якій гість з України старатиметься залучити їх до збору коштів на будівництво собору. “Адже, коли душпастирі є переконані у якомусь проекті, особисто підтримують його, то ефект від будь-якої збіркової акції є кращий, ніж коли це робити силами кількох волонтерів”, – відзначив Владика Богдан.

За словами голови Наглядової ради будівництва Патріаршого центру УГКЦ, йдеться про те, щоб у Канаді дати вірним УГКЦ відчути близькість рідної землі, відродити, підтримати почуття співвідповідальності за українську Церкву та побудову Патріаршого центру, який має унікальне значення не тільки для України, а й для цілої нашої Церкви у світі. Адже він має стати символом єднання усіх греко-католиків в Україні і поза її межами. “Саме цю ідею прагну донести до мирян та духовенства Канади. І я сподіваюся, що інформація, отримана від мене, з перших рук, як від голови Наглядової ради, буде сприйнята із вдячністю і допоможе активізувати збіркові зусилля в нашій митрополії в Канаді”, – сказав на завершення Владика Богдан.

Пригадуємо, що із подібною місією Єпископ-помічник Київської архиєпархії минулого року їздив у США. Його візит відбувався від 6 до 30 березня. За цей час Владика Богдан відвідав громади нашої Церкви у Ньюарку, Філадельфії, Чікаго, Нью-Йорку, Стемфорді, Рочестері, Маямі та Сант Петерсбургу.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.