Відбулися великопісні реколекції для дружин священиків. 24.03.09

24 березня 2009 року у Архикатедральному Соборі Святого Юра з ініціативи Митрополичої міжєпархіальної комісії у справах родини УГКЦ та в рамках року покликання з особливим наголосом до священства, відбулися великопісні реколекції для дружин священиків Львівської архиєпархії. «Шукання Божого Царства» – саме над цією темою розважали учасниці реколекцій під проводом Преосвященного Владики Гліба (Лончини), Єпископа Курії Верховного Архиєпископства Києво-Галицького.

Владика-реколектант, через багатогранну призму життєвих ситуацій, намагався показати, як важливо для дружини священика жити святим життям, пам’ятаючи про прощення, що відкриває шлях до життя у Христі. «Це не є мрія, але реальність, потрібно лише щирим серцем цього бажати. – сказав Владика. – Мусимо працювати над своєю волею, щоб ніколи Богові не сказати «Ні» і своїм життям проповідувати цю істину іншим».

Підчас реколекцій Владика Гліб, від імені усіх присутніх привітав з уродинами Марту Цегельську, дружину репресованого священика о. Артема Цегельского. У цей день п. Марта була прикладом, як потрібно посвятитися тій великій місії, бути дружиною священика і незважаючи на різні життєві випробування з гідністю сповняти це покликання. «Я щаслива, що Бог дав мені такі випробування. Ще по сьогоднішній день я відчуваю на своїй голові, руку Митрополита Андрея Шептицького, яку, благословляючи, він поклав на мене в день ієрейських свяченнях мого чоловіка. Це благословення дало мені сили витерпіти, а тепер я тішуся, що перенісши усе, можу дякувати Богу за Його постійну опіку над моїм життям» – сказала п. Марта Цегельська.

www.ugcc.lviv.ua/index.php

Диякон Павло Дроздяк

Прес-секретар Львівської Архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.