Єпископи УГКЦ з Канади та Сполучених Штатів Америки провели спільне засідання. 16.03.2009

Вісім єпископів – представників української католицької ієрархії Північної Америки 10 – 11 березня зібралися на засідання у м. Кліервотер (Clearwater), штат Флорида. Владика Стефан (Сорока), Архиєпископ Філадельфійський та Митрополит для українців-католиків у США, вітаючи учасників зустрічі, зокрема сказав: “Це дуже добре, що ми тут зібралися на наступних кілька днів. Ми матимемо нагоду разом помолитися та обговорити ті складні завдання і потреби, які є для нас спільними”. Про це для Департаменту інформації повідомив Владика Кен (Новаківський), учасник зустрічі.

Владика Стефан очолив американську делегацію у складі Владики Річарда (Семінака) з єпархії Св. Миколая в Чікаго, Владики Павла (Хомницького) зі Стемфордської єпархії, та Владики Івана (Бури), Єпископа-помічника Філадельфійської єпархії.

Владика Лаврентій (Гуцуляк), Архиєпископ Вінніпезький і Митрополит для українців-католиків у Канаді, очолив канадську делегацію у складі чотирьох єпископів: Владики Давида (Мотюка) з Едмонтонської єпархії, Владики Кена (Новаківського) з Нью Вестмінстерської єпархії та Владики Браєна (Байди) зі Саскатунської єпархії.

Владики прослухали презентацію п. Гая Камарати (Mr. Guy Camarata) та п. Чарльза Ньюбекера (Mr. Charles Neubecker), котрі тісно співпрацювали з Блаженнішим Любомиром, Главою Української Греко-Католицької Церкви, та Патріаршою курією над розвитком та розбудовою структури відділів Патріаршої курії в Україні. Їхнє представлення для єпископів мало назву: “Вивчення стратегії та накреслення дорожної карти – Українська Греко-Католицька Церква”. Спільно з п. Камаратою та п. Ньюбекером владики обговорювали способи реальних сфер підтримки для праці курії та підкреслили необхідність забезпечення хорошої взаємодії.

Крім того дводенне засідання дозволило владикам оцінити та більше розвинути ділянки пасторальної співпраці між Американською та Канадською Миторополіями, зокрема у сферах семінарійної формації.

Відразу після свого засідання ієрархи УГКЦ в Північній Америці мали зустріч з ієрархами Української Православної Церкви в Північній Америці. Ця зустріч дала нагоду єпископам обидвох Церков обговорити ділянки пасторальної праці серед їхніх вірних в українських спільнотах Канади та США.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.