Владика Кен (Новаківський) закликав вірних своєї єпархії молитися не тільки за численні покликання, а й за їх досконале звершення. 10.03.2009

“Для свого зростання Церква насамперед потребує добрих духовних провідників, іншими словами – добре підготованих і призначених для такого служіння священиків”, – написав у своєму посланні до вірних Нью-Вестмінтерської єпархії (Канада) Владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінтерський, голова Патріаршої комісії священичого виховання в семінаріях УГКЦ. Документом, який ліг в основу послання Владики Кена є “Проголошення вірним УГКЦ 2009 року Роком християнського покликання з особливим наголосом на священичому покликанні”, у якому Блаженніший Любомир наголошує на надзвичайній важливості священичого покликання для розвитку і зміцнення нашої Церкви.

“Думаючи про добре священиче покликання, – цитує Владика Кен послання Предстоятеля УГКЦ, – ми часто маємо на увазі, щоб у Церкві була достатня їх кількість, або іншими словами – щоб ми мали багато кандидатів до священства у наших семінаріях. Очевидно, це є вагомий аспект, однак не єдиний і не найголовніший”. За словами автора, покликання до священичого стану народжується і виховується ще задовго до того, як юнак вирішує вступити до семінарії. Першою християнською школою служить родина, яка прищеплює дитині певні цінності, що будуть супроводжувати її у житті.

Тоді у своєму посланні Єпарх Нью-Вестмінтерський застановляється над наступними складовими розвитку покликання, а це християнська громада і приклад героїв віри. Завершив своє послання Владика Кен закликом до молитви не тільки за численні покликання, але й за їхню якість: “Слідуючи закликові Синоду Єпископів, заохочую усіх нас в особливий спосіб молитися за священиків і дияконів – не тільки в намірі їх більшого числа, а насамперед за те, щоб той, хто вступив у цей святий стан, у ньому своє покликання згідно з Божою волею прожив і свято звершив”, – написав Владика Кен (Новаківський).

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.