MISEREOR: «Захищати Боже створіння – щоб всі могли жити». 24.02.2009

Католицька добродійна організація MISEREOR у Великому пості розпочинає акцію збору пожертвувань під девізом «Захищати Боже створіння – щоб всі могли жити!» Таким чином допомогова організація, яка була заснована німецькими єпископами в 1958 році для протидії поширенню голоду та хвороб по всьому світі, хоче вказати на взаємозв’язок багатьох соціальних та екологічних проблем і зробити вагомий вклад у їх вирішення.

Екологічна криза змінює Землю, Боже створіння в небезпеці, а одночасно і основа та передумови життя всіх людей: пустині поширюються, буревії та шторми стають все частішими, хвилі невиносимої спеки стають все більш частішими та затяжними, повені спричинюють катастрофічні наслідки.

Найбільш негативні наслідки кліматичних змін спостерігаються у південних континентах. Тут люди часто відчувають гострий дефіцит продуктів харчування на фоні якого втрата урожаю спричинена дисбалансом кліматичної системи становить вагому небезпеку для життя.

Збір добродійних пожертвувань MISEREOR буде мати місце під час Літургії у неділю, 29 березня, у всіх католицьких церквах Німеччини (минулого року в рамках акції було зібрано понад 21 млн. євро). Рівночасно також і весь інший час Великоднього посту є до диспозиції християн, щоб переосмислити власний стиль життя, відкрити своє серце для потребуючих цього світу і активувати нашу солідарність до нужденних, які знаходяться можливо не тільки десь далеко на іншому континенті, але часто і зовсім поруч. Фінансові пожертвування будуть інвестовані в проекти самодопомоги для бідних, щоб вони могли уникнути трагічних наслідків соціально-екологічної кризи і забезпечити свої життєві основи.

Німецькі єпископи закликають до щедрої жертви: «Всі мають мати змогу жити життям гідним людини. Об’єднайтесь із нужденними і страждаючими цього світу для збереження всього створіння».

Інформаційна служба

Бюро УГКЦ із питань екології

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.