Вдруге на Київщині християнська молодь святкуватиме “Стрітенські вечорниці”. 11.02.2009

Молодіжне святкування Стрітення стало вже доброю традицією серед молоді Київської архиєпархії УГКЦ. Цьогорічні “Стрітенські вечорниці” відбудуться 14 лютого в музеї Івана Гончара за адресою вул. Івана Мазепи, 29. Свято розпочнеться о 17:30. Організаторами свята є Молодіжна комісія Київської архиєпархії УГКЦ та греко-католицька молодь Київщини.

Святкування стрітенських вечорниць є в Україні давньою традицією. Наші предки вірили, що в цей день зима зустрічається з весною, а для християн – це насамперед зустріч Симеона з Ісусом, що свідчить про чудесну силу віри. Сьогодні “Стрітенські вечорниці”- не лише данина традиції, але й сучасне переосмислення цього християнського свята.

“В нелегкий час, цей вечір приносив молоді багато радості. Ми щасливі, що сьогодні можемо відновлювати давні традиції і створювати нові” – кажуть організатори свята. Свято розпочнеться театралізованим дійством, із відображенням давніх і сучасних звичаїв, згодом всі бажаючі зможуть взяти участь у народних танцях та бансах, а на завершення відбудеться вечір української музики.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.:

80977626210 (Тетяна),

80632644960 (Григорій)

Повідомила Тетяна Шпайхер

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.