Розпочала роботу Капітула Провінції св. Миколая на Закарпатті. 3.02.2009

Із 2 по 4 лютого 2009 року у монастирі св. Миколая у Малому Березному відбувається Капітула Провінції св. Миколая на Закарпатті. Завданням цієї Капітули є обрання кандидата на становище Протоігумена Провінції св. Миколая, його Радників та розгляд усіх найважливіших справ цієї Провінції.

Учасниками даної Капітули є всі ченці з довічною професією, родом із Закарпаття, а також ті, які виконували своє служіння на Закарпатті в останні роки. Представником о. Протоархимандрита і Головою Капітули до обрання її нового Протоігумена є Впр. о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні. Вибір Управи Провінції, її осідку, вирішення інших справ відбуватиметься згідно з Правилами ЧСВВ.

Провінція св. Миколая на Закарпатті в Україні, відновлена декретом Протоархимандрита Василіянського Чину св. Йосафата Всесв. о. Василія Ковбича (декрет № 500/08 від 25.10.2008 р.), є повноправною правонаступницею Провінції св. Миколая на Закарпатті, яка існувала до її насильницької ліквідації в 1947 році, і ченці якої в нелегких умовах зуміли успішно виконувати своє покликання для слави Божої і добра вірних.

Провінція св. Миколая, яка є складовою частиною Василіянського Чину св. Йосафата (ЧСВВ), у даний час об’єднує такі монастирі: Благовіщення Пресвятої Богородиці в с. Бороняво біля Хуста, св. Миколая в с. Малий Березний, св. Михаїла в с. Імстичево і св. Миколая в м. Мукачево.

www.osbm.in.ua

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.