Владика УГКЦ Софрон (Мудрий) відзначив потрійний ювілей. 2.12.2008

Владика УГКЦ Софрон (Мудрий) відзначив потрійний ювілейІВАНО-ФРАНКІВСЬК — В Івано-Франківській єпархії УГКЦ 27 листопада відбулися урочистості з нагоди 85-річчя життя, 60-річчя монашества та 50-річчя священства владики Софрона (Мудрого), єпископа-емерита Івано-Франківської єпархії, ректора Івано-Франківської теологічної академії.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, святкування розпочалися Архиєрейською Літургією, яку очолив сам ювіляр в присутності Глави УГКЦ Патріарха Любомира та у співслужінні з владиками УГКЦ, членами Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, Митрополитом Львівським РКЦ в Україні Мечиславом Мокшицьким, а також численними священиками Івано-Франківської та сусідніх єпархій УГКЦ.

Основною темою привітальної промови Патріарха Любомира було покликання. На закінчення Літургії владика Володимир (Війтишин) зачитав привітання від Папи Бенедикта XVI. Архиєпископ Мечислав Мокшицький передав вітання від кардинала Мар’яна Яворського, а також було зачитано привітання від Архиєпископа Івана Юрковіча, Апостольського Нунція в Україні. Слова вітання для ювіляра надійшли також від Патрiарха Київського i всiєї Руси – України Філарета.

У цей день з нагоди ювілеїв владики Софрона в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Я. Франка відбулася урочиста академія.

На завершення владика Софрон (Мудрий) виступив з подячним словом, в якому наголосив, що вся праця довгих років життя присвячена на славу Божу, добро Церкви та України.

• http://www.ugcc.org.ua/

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.