Священнослужителі і митці мають одну ціль: допомогти людям жити духовними цінностями. 20.11.2008

18 листопада 2008 року о 19.00 у заміській резиденції Глави УГКЦ відбулася друга зустріч (перша – 26 вересня 2008 року) Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Владики Діонісія (Ляховича), Куріального єпископа, і Владики Богдана (Дзюраха), Єпископа-помічника Київської архиєпархії, з представниками творчої інтелігенції України. Мета зустрічі: обмінятися думками щодо спільної взаємодії і взаємодопомоги між Церквою та творчою інтелігенцією у справі духовного оздоровлення українського суспільства, дізнатися про творчі задуми митців та благословити їх на добрі звершення на Божу славу і користь для народу. Створили нагоду для плідного обміну думок члени Патріаршого товариства святого Рівноапостольного великого Київського князя Володимира.

“Ми були б дуже вдячні, коли б ви сказали нам, що, на вашу думку, Церква може робити, щоб очищувати, ушляхетнювати наше суспільство, щоб люди замість нарікати хотіли будувати”, – так окреслив мету запрошення представників творчої інтелігенції (артистів, фотохудожників, режисерів, поетів, письменників, іконописців) Блаженніший Любомир. Як він це згодом пояснив, “священнослужителі і митці мають одну ціль: допомогти людям бути більше собою, бути не тільки споживачами, заробітчанами, але жити духовними цінностями”.

У відповідь гості висловлювали свої спостереження і пропозиції у справі духовного оздоровлення суспільства. На думку тих, хто промовляв, важливою у цій справі є позиція Церкви, готовність духовенства бути відкритим і вирозумілим до людських потреб. “Людина, прийшовши до храму, передусім зустрічається із священиком. Від його постави залежить, чи захоче ця особа прийти ще раз”, – пояснювали промовці. На думку представників інтелігенції, шкодить більшій довірі до Церкви поділ християн в Україні. Тому потрібно шукати шляхи для порозуміння і поєднання.

На завершення зустрічі Блаженніший Любомир попросив гостей подумати і відтак у будь-який зручний для них спосіб повідомити йому про те, чим Церква може допомогти митцям виконати їхнє завдання. “Моїм бажанням є знати, як ми, церковні люди, можемо вам найкраще допомогти, щоб ви у свою чергу могли виконати своє покликання…”, – наголосив Блаженніший Любомир. Для досягнення цього Предстоятель УГКЦ запросив інтелігенцію до свобідного спілкування у майбутньому.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.