Владика Богдан проведе реколекції для греко-католицьких священиків Росії . 21.10.2008

На запрошення Владики Йосифа (Верта), Ординарія для католиків східного обряду в Росії, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, проведе реколекції (духовні вправи) для священиків, які служать для греко-католиків Росії. Душпастирі прибудуть до Новосибірська з чотирьох деканатів (греко-католики у Російській Федерації, на зразок до чотирьох єпархій Римо-Католицької Церкви у Росії, поділені на чотири деканати). Реколекції проходитимуть від 21 до 24 жовтня.

З нагоди візиту до Новосибірська Владика Богдан має намір краще пізнати спосіб життя і діяльності греко-католицьких священиків у цій країні. З цією метою одразу після свого приїзду до Сибіру Єпископ-помічник Київської архиєпархії завітав до м. Прокоп’євська, де душпастирюють ієромонахи Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи). Тут існує найстарша греко-католицька громада у Російській Федерації, яку на початку 60-х років минулого століття заснував о. Василь Рудка, ЧНІ, відбуваючи тут своє заслання. Спільно із редемптористами своє духовне служіння у Прокоп’євську здійснюють сестри Згромадження святого Йосифа Обручника Пресвятої Діви Марії.

“Духовні вправи мають на меті віднову духовного життя священика. Все, що стосується священичого служіння, є предметом роздумів і молитви під час реколекцій, – для Департаменту інформації розповів Владика Богдан. – Цього разу я хочу це робити у світлі писань і особистого прикладу апостола Павла, оскільки цей рік у Католицькій Церкві є Роком ап. Павла. Цей апостол є взірцем для душпастирів і прикладом для мирян. Думаю, що наші священики у Росії є у таких обставинах, що для успішного душпастирства їм потрібен справжній місійний дух, яким відзначався ап. Павло”.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.