На львівському іподромі відбулася Свята Меса. «Львівська Церква вітає тебе, Петра нашого. Ти прибув, щоб укріпити нас».

26 червня о 9:30 на львівському іподромі відбулася Свята Меса. «Львівська Церква вітає тебе, Петра нашого. Ти прибув, щоб укріпити нас». Цими словами привітав Святійшого Отця, який очолив сьогодні Божественну літургію за латинським обрядом, глава Римо-католицької церкви в Україні митрополит Мар’ян кардинал Яворський. У Святій Месі взяли участь держсекретар Ватикану Анджело Содано, представники єпископських конференцій України, Польщі, Італії, Румунії, Угорщини, Франції, Хорватії, Словенії та Словаччини, сотні священиків латинської традиції, члени монаших орденів, семінаристи.

Ієрархія Укранської Греко-Католицької Церкви на чолі з її главою Блаженнішим Любомиром Кардиналом Гузарем також взяла участь у Святій Месі, очолюваній Понтифіком.

Сотні тисяч вірних, серед яких третина — прочани з Польщі, прибули на Львівський іподром на Божественну літургію, яку відправив Іван Павло II. Серед гостей Львова — також паломники з Аргентини, Бельгії, Румунії, Білорусі, Італії, США.

У вечері в одному з найбільших мікрорайонів Львова понад 600 тисяч в основному молодих людей очікували на Святого Отця.

Під стотисячне голосне привітання прибув Папа Римський о 18.30 перед новозбудовану церкву Різдва Пресвято Богородиці на Сихові у Львові.

«Ваш народ здійснює важкий і складний перехід від тоталітарного режиму до, нарешті, вільного і демократичного суспільства. Але ця свобода вимагає відповідальності, зрілості та міцного сумління. Тому, обіймаючи вас, як батько, кажу: вибирайте дорогу, яку вказують вам Господні заповіді» — проголосив Святіший Отець звертаючись до сотень тисяч молодих людей, котрі слухали Його затамувавши подих та незважаючи на зливу.

По дорозі на зустріч з молоддю Римський Архієрей відвідав один з Європі оперних театрів, який цього року відсвяткував свій 100-літній ювілей. Тут проходить прем’єра опери “Мойсей”, поставленої з благословення та при сприянні Папи Івана Павла II.

Духовно-мистецька програма, присвячена візиту в Україну Івана Павла , яку підготували діти та молодь з багатьох регіонів, розпочалася ще о 14 годині і закінчилася салютом далеко за північ

.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.