Київ. Глава Української Греко-Католицької Церкви Любомир Кардинал Гузар у присутності Папи Римського Івана Павла II та при його участі відслужив Літургію у Візантійському обряді.

Київ. Глава Української Греко-Католицької Церкви Любомир Кардинал Гузар у присутності Папи Римського Івана Павла II та при його участі відслужив Літургію у Візантійському обряді. Кардиналу співслужили ієрархи УГКЦ — Митрополит Михаїл Бздель (Канада), Митрополит Стефан Сорока (Філадельфія, CША), Екзарх Києво-Вишгородський Василій Медвіт, Єпископ Тернопільський Михаїл Сабрига.

«Украна вітає Папу!» — скандували вірні. Вітальними словами, церковними співами та транспарантами зустріли сьогодні Папу Римського Івана Павла II на київському спортивному комплексі “Чайка” духовенство, ченці, прочани з усіх куточків України та багатьох країн світу .

З вітальним словом до Святішого Отця від імені ієрархії та вірних УГКЦ звернувся Екзарх Києво-Вишгородський Василій Медвіт.

«Скільки сівідчень святості було на цій вашій Землі від дня її Хрещення!» — сказав в своїй проповіді Святіший Отець промовляючи до українського народу під час Літургії з летовища. Папа Римський закрема сказав: «Наново здобута незалежність нині відкрила перед Україною новий багатообіцяючий період, що зобов’язує громадян поставити собі за мету «будувати рідну хату» — Україну, як любив пригадувати Митрополит Андрей Шептицький. Вже десять років Україна — вільна і незалежна Держава. Це десятиріччя показало, що незважаючи на спокуси беззаконня і корупції, її духовні корені є сильні».

Після Літургії Глава Католицької Церкви звернувся до вірних на рідній мові кожної національності, які були присутні на Богослужінні, в тому числі на українській, польській та російській.

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.