УГКЦ вшанувала ювілеї свого Глави і Отця. 8.09.2008

7 вересня 2008 року у Львові відбулося величне торжество – вірні Української Греко-Католицької Церкви святкували 75-ліття свого духовного Батька, Блаженнішого Любомира. Крім того, у цей день Предстоятеля УГКЦ вітали також з 50-літтям священства, адже 30 березня 1958 року у Стемфорді (США) він був висвячений на священика. У зв’язку з цим в Архикатедральному соборі Святого Юра було відслужено подячну Архиєрейську Божественну Літургію.

Це вже втретє публічно і офіційно було вшановано Блаженнішого Любомира з нагоди його ювілеїв: вперше – 2 лютого 2008 року у Ватикані в рамках візиту «Ad limina Apostolorum» греко-католицьких єпископів з України (це святкування відбулося, можна назвати, на рівні Католицької Церкви), вдруге – 2 березня 2008 року у Києві на державному рівні, а свято, яке відбулося 7 вересня у Львові, було заплановане як всецерковне вшанування вірними УГКЦ свого Отця і Глави.

Літургію Предстоятель УГКЦ відслужив спільно із єпископами УГКЦ з чотирьох континентів, які цими днями перебувають у Львові з нагоди проведення щорічного Синоду Єпископів УГКЦ. Ця Служба Божа була першою недільною Літургією, яку Глава Церкви відслужив у Львові з часу перенесення осідку до Києва. Вшанувати ювілей Глави Церкви прийшли державні достойники, представники міської та обласної влади, високоповажні гості та вірні Церкви.

Як відзначив у слові-привітанні Владика Іван (Мартиняк), Митрополит Перемишльсько-Варшавський, життя Глави УГКЦ сповнене трикратної відповіді на відвічне запитання Христа: «Чи любиш ти мене?» Митрополит Іван наголосив, що Блаженніший, незважаючи на різні труднощі та хрести, які припадали на його долю, подавав добрий приклад вірності Богові і Його Церкві. Мовець просив усіх вірних про молитву за Блаженнішого Любомира, щоб Господь й надалі допомагав йому наставляти човен, яким є Церква на вітер Святого Духа.

Від імені усього духовенства та вірних Львівської архиєпархії Предстоятеля УГКЦ привітав протосинкел архиєпархії о. Орест Фредина та представники студентської молоді. На завершення Блаженніший Любомир подякував Архиєпископу Львівському Ігорю (Возьняку), духовенству та усім вірним за спільну молитву. «Хочу перед вами визнати, що якщо мені за час свого життя вдалося зробити щось доброго, то, без найменшого сумніву, це був Божий дар, а я був лише знаряддям. Я дуже вдячний за цю Святу Літургію, найбільший можливий акт вдячності Богові і за вашу присутність, що ви зі мною дякуєте за те добро, що було в моєму житті», – сказав Блаженніший Любомир.

Гарним доповненням, а вірніше складовою частиною ювілейних урочистостей, був святковий вечір в Національному театрі опери та балету України ім. Соломії Крушельницької. Почесними гостями Глави УГКЦ у цей вечір були владики, члени Синоду Єпископів УГКЦ, численні священики, монахи та монахині, представники місцевої влади, інтелігенція, молодь, парафіяни львівських громад УГКЦ. У програмі вечора гості слухали оперу Мирослава Скорика «Мойсей». Свято завершилося подячним словом Блаженнішого Любомира.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.