УГКЦ святкуватиме 1020-річчя Хрещення Київської Русі у Києві та по всій Україні. 17.07.2008

27 липня 2008 року при Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві (станція метро “Лівобережна”, вул. Микільсько-Слобідська, 5) відбудуться святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі-України. Урочистості розпочнуться о 9.00 Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Блаженніший Любомир. Очікується, що у Літургії візьмуть участь єпископи УГКЦ з України, численні священики і миряни з різних околиць нашої держави, гості з-за кордону.

Про важливість цієї події Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, зокрема сказав: “Ми хочемо подякувати Господу за те, що сталося 1020 років тому, а саме – прилучення українського народу до родини дітей Божих, яке довершилося з ласки Божої та ініціативи великого князя Київського святого Володимира”. Владика повідомив, що на святкування запрошено представників усіх єпархій та екзархатів України, “щоб спільною молитвою прославити Господа за великий дар хрещення, яке отримала наша земля”. “Окрім того, хрещення отримав кожний із нас, вірних УГКЦ, тому це святкування повинно стати доброю нагодою для кожного зокрема подякувати Богові за дар віри, а з другої сторони – відновити свій зв‘язок з Ісусом Христом. Саме для цього після Божественної Літургії біля Дніпра буде здійснено обряд освячення води із чином відновлення хресних обітів”, – розповів Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

На завершення святкування відбудеться концертна програма за участю хору “Дударик” зі Львова та дитячо-молодіжного ансамблю “Коралі” із Вишгорода.

“Сподіваємося що це свято принесе плоди для цілої Церкви, а прочани, які прибудуть із різних куточків України, понесуть до рідних домів відновлену свідомість своїх християнських коренів, а зокрема, свідомість київських коренів нашої Церкви, адже Українська Греко-Католицька Церква є Церквою Володимирового хрещення”, – сказав на завершення Владика Богдан.

27 липня в усіх греко-католицьких парафіях України відбудуться подібні подячні Служби Божі за дар Хрещення з відновленням хресних обітниць.

Ієрархія УГКЦ також братиме участь у тих заходах, які з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі організовує держава.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.