У відзначенні 1020-річчя хрещення Київської Русі УГКЦ підкреслює духовний аспект. 15.04.2008

Українська Греко-Католицька Церква у відзначенні в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі підкреслює передусім духовний аспект. Саме тому Синод Єпископів доручив усім священикам УГКЦ з цієї нагоди 27 липня цього року провести у парафіях нашої Церкви урочисті богослужіння, які об’єднати з відновою хресних обітів. Подібний духовно-молитовний вимір має бути присутнім і на рівні загальнодержавного святкування. Тому УГКЦ пропонує в рамках відзначення 1020-річчя хрещення Київської Русі визначити день, у якому провести спільне моління за участю представників всіх традиційних християнських Церков. Таку пропозицію УГКЦ озвучив Владика Богдан (Дзюрах), представник УГКЦ в оргкомітеті з підготовки та відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі. Засідання оргкомітету відбулося 10 квітня в Секретаріаті Президента України під головуванням заступника Глави Секретаріату Президента України Юрія Богуцького. Про це повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України.

Учасники засідання обговорили проект Плану заходів, що проводитимуться в Україні в рамках ювілею. Зокрема, проектом Плану передбачено урочистості за участю Президента України, презентацію факсимільного видання Пересопницького Євангелія, а також культурні, просвітницькі та наукові заходи. Проектом також передбачено опрацювання питання підготовки Указу Президента про встановлення та щорічне відзначення Дня хрещення Київської Русі. Під час обговорення Плану заходів Владика Богдан повідомив, що УГКЦ 12-14 вересня готує у Києві міжнародну міжконфесійну наукову конференцію на тему Київської Церкви і що рівень її учасників та обговорювана тема заслуговують на те, щоб бути внесеною у перелік загальнодержаних заходів.

У нараді взяли участь Міністр культури і туризму Василь Вовкун, голова Державного комітету у справах національностей та релігій Олександр Саган, посадовці Державного комітету телебачення і радіомовлення, Київської міської державної адміністрації тощо, представники християнських Церков та релігійних організацій.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.