Щаслива моя доля, бо я не беру, а віддаю . 11.03.2008

Такими словами можна описати події, які відбувалися упродовж декількох перших днів, у рамках візиту Владики Богдана (Дзюраха), голови наглядової ради будівництва Патріаршого собору, Єпископа-помічника Київської архиєпархії, до США. Ці слова, згідно із розповіддю заслуженої артистки України Оксани Савчук, були написані на одній криниці. Оксана Савчук та Іван Кавацюк (дует “Писанка”), які прилетіли з України, щоб своїм талантом спричинитися до збору коштів на будівництво собору, разом з Мирославою Роздольською, керівником закордонного відділу інформаційно-фінансового забезпечення будівництва Патріаршого центру, супроводжують Владику Богдана у його візиті.

6-9 березня у парафіях нашої Церкви у Ньюарку, Виппані і Філадельфії було проведено збір коштів на будівництво Патріаршого центру у Києві. Спосіб отримання пожертв – розповсюдження спеціально видрукуваних “цеголок” різних номіналів. За ці три дні було зібрано понад 80 тисяч ам. доларів, але акція з розповсюдження “цеглинок” у цих місцевостях, як і в інших містах США, де є громади УГКЦ лише тільки розпочинається. Що можна із впевненістю сказати, аналізуючи події у Ньюарку, Виппані і Філадельфії, що багато наших вірних радо відгукуються на цю та інші збірки, які проводяться у США для різних потреб в Україні, усвідомлюючи, що більше щастя давати, аніж брати.

“Наш візит до США передусім має на меті не збір коштів, але поглиблення і удосконалення єдності нашої Церкви. Видимим символом цієї єдності є Патріарший собор у Києві, який ми всі разом, спільними зусиллями будуємо”, – зокрема сказав Владика Богдан, звертаючись до вірних у Ньюарку. Він також розповів, що збіркова акція “Моя «цеголка» на будівництво Патріаршого собору”, зараз підходить до завершення в Україні, розпочалася в Італії і буде проводитись у США.

Наступні зустрічі відбудуться у Чікаго (11-17 березня), Нью-Йорку (17-18 березня), Стемфорді (19-20 березня), Рочестері (20-24 березня), Маямі (25-28 березня) та Сант Петерсбургу (28-30 березня).

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.