Кардинал Каспер відвідав будівництво Патріаршого центру УГКЦ

«Ваша Церква є особливо дорогою для мене, тому що я знаю скільки страждань ви витерпіли у минулому столітті разом з тодішнім Главою Церкви Йосифом (Сліпим), ім’я якого є для мене близьким і дорогим. Ці мученики склали своє свідоцтво віри у ту Церкву, до якої ми належимо. Ми також сьогодні є покликані, щоб давати свідоцтво віри у нових обставинах, у новому світі, який міняється», – сказав Кардинал Вальтер Каспер, голова Папської Ради для сприяння єдності між християнами, 9 грудня 2007 року, звертаючись до численних вірних, в рамках свого візиту на місце будівництва Патріаршого центру УГКЦ у м. Києві.

Гостя з Ватикану супроводжували Архиєпископ Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Україні, та Архиєпископ-коад’ютор Львівської архидієцезії РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький. Їх зустрічали Преосвященні Владики Діонісій (Ляхович), Куріальний єпископ, та Богдан (Дзюрах), Єпископ-помічник Київської архиєпархії. На початку високі гості оглянули будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового та будинку майбутньої Патріаршої адміністрації. Тоді вони зайшли до храму Благовіщення Пресвятої Богородиці, який збудований на території Патріаршого центру, де їх хлібом і сіллю та квітами привітали діти.

«Один з найцінніших скарбів християнського насліддя у нашій країні – це єдність Київської Церкви з Апостольською Столицею у Римі, – відтак зокрема сказав Владика Богдан, звертаючись до Кардинала Каспера. – Цю єдність ми успадкували від початків християнства в Україні. Цю єдність відновили українські єпископи на чолі з їхнім Митрополитом Михайлом (Рогозою) у 1596 році. Цю єдність засвідчили своїм життям так багато мучеників нашої Церкви. Серед них Кардинал Йосиф (Сліпий), який тут у Києві у в’язниці був допитуваний і катований. Після 200 років вимушеної відсутності, ми повернулися назад до Києва, щоб свідчити про цей спадок неподільної Церкви та спричинитися до так бажаної і очікуваної єдності християн в Україні».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.