Освячення пам’ятника репресованим при операції “Вісла”

У неділю, 4 листопада 2007 року, з нагоди 60-річчя примусового виселення українців з етнічних земель, в селі Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району, Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ, освятив монумент в пам‘ять переселених та репресованих при операції “Вісла”. Співслужив з Владикою Ігорем Владика Макарій (Малетич), Архиєпископ Львівський УАПЦ. На освяченні також були присутні: духовенство, представники влади, гості та парафіяни.

На постаменті, який зображує жінку з дитиною на руках, встановлено дві таблиці: одна з переліком сіл, звідки депортували людей, а інша – з переліком імен депортованих родин. Слід зазначити, що при операції “Вісла” в це село було перевезено близько 300 родин, уродженців територій, які тепер належать до Польщі.

Владика Ігор у своєму слові подякував всім, хто спричинився до спонсорування, проектування та спорудження пам‘ятника. “Цей пам’ятник, встановлений людям, котрі постраждали від репресій, хто був переслідуваний за те, що він українець, християнин, син свого народу та патріот свого краю. Це пам’ятник тим, хто був переселений із рідного місця, втратив своїх рідних, свою хатину, відірваний від рідної природи, від своєї землі й насильно виселені чи втікаючи від помсти, знайшли притулок на нашій землі, у наших околицях, на своїй землі”, – зазначив проповідник.

Згідно слів Владики Ігоря, цей знак буде пригадувати людям, що чинити будь-яке зло іншій людині – злочин, що насильство це – злочин проти людства, що зло чинити – це противно Богу, а добро чинити – Воля Бога!

Прес-служба Львівської Архиєпархії

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.