Глава УГКЦ брав участь у «Дні світової Церкви» в Кевелярі (Німеччина)

Католицька благодійна організація «Церква в потребі» запросила у суботу, 13 жовтня, вірних до т. зв. «Дня світової Церкви», який відбувся у Марійській відпустовій місцевості Кевеляр (Німеччина). Ця подія відбулася на честь о. Веренфріда ван Страатена, який 60 років тому заснував організацію «Церква в потребі». Від УГКЦ учасниками торжества були Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, та Владика Петро Крик, Апостольський екзарх українців католиків візантійського обряду в Німеччині і Скандинавії, – повідомляє канцелярія Апостольської екзархії в Німеччині.

Об 11.30 свято розпочалося із Божественної Літургії. У своїй промові Блаженніший Любомир передусім подякував організації «Церква в потребі» за велику матеріальну підтримку, яку отримала наша Церква, але також наголосив, що й моральна підтримка є дуже важливою, бо вона спричинює дальший розвиток нашої спільноти.

Після обіду відбулася дискусійна зустріч, де було проаналізовано стан УГКЦ після довголітнього переслідування. Інша тема розмови: «Про Марійську діменсію (вимір) Церкви». Провідниками дискусії були Глава УГКЦ та директор Кевеляру Стефан Зекорн. Відтак під час імпрези виступав Візантійський хор з Утрехту.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.