До проведення IV сесії Патріаршого Собору УГКЦ все підготовлено

10 серпня 2007 року відбулася зустріч із доповідачами та співдоповідачами, а також із модераторами секцій, які внесуть академічно-практичну основу у роботу IV сесії Патріаршого Собору УГКЦ на тему: «Молодь у Церкві третього тисячоліття». Урочисте відкриття Собору відбудеться 13 серпня в Українському домі у Києві. Це засідання стало останнім елементом у процесі півторарічної підготовки до проведення Собору. Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив Преосвященний Владика Ярослав (Приріз), заступник Голови Патріаршого Собору 2007 року.

У першій частині засідання його учасники обговорили процес проведення Патріаршого Собору, згідно із темами пленарних засідань 4-х днів роботи: «Покликання молоді та сучасний стан», «Молодіжне душпастирство», «Реалізація молодіжного душпастирства» та «Структури молодіжного апостоляту». У цій частині кожний із доповідачів представляв свої напрацювання «Вважаю, що доповідачі сумлінно приготували свої доповіді на високому науковому рівні, враховуючи учительській уряд Церкви, традицію нашої Церкви, навчання Отців Церкви тощо», – підсумовуючи, сказав Владика Ярослав.

У другій частині учасники зустрічі обговорили план роботи у малих групах (секціях), у яких працюватимуть делегати Собору щодня у пообідній час. Секцій буде 6: 1) Духовна формація і моральне виховання; 2) Соціальна (соціальні проблеми, соціальне служіння); 3) Освіта та академічне душпастирствo; 4) Молодіжні християнські організації, рухи і спільноти; 5) Пасторальна (молодь у парафії, військове та медичне капеланство); 6) Екуменічна. Міжконфесійний діалог – сучасний виклик молоді.

Робота у секціях складатиметься з трьох кроків: 1) висвітлення тематики пленарного засідання у світлі локального досвіду (згідно із проблематикою, якою покликана займатися кожна секція) за принципом парафія, єпархія, країна; 2) обговорення можливості вирішення/реалізації представленої проблематики; 3) вироблення практичних порад і рішень.

«Ми збираємось на Патріарший Собор, щоб обговорити нові проблеми і виклики у молодіжній сфері, які ставить перед нами ІІІ тисячоліття та накреслити шляхи їх розв’язання. Наш Собор повинен бути максимально практичним, адже у процесі підготовки Собору Глава і Отець нашої Церкви не раз наголошував, що він не повинен залишитися „на папері”, а це означає, що ми повинні дати максимально „зручні” та придатні для повсякденного використання нашими єпископами, священиками та молодіжними провідниками пропозиції та розв’язки існуючих проблем. Проте, вважаю за потрібне наголосити, що будь-яка практична діяльність у Церкві неможлива без серйозного богословського осмислення. У протилежному випадку ми ризикуємо наразитись на серйозні труднощі, пересади, викривлення та небезпеки», – прокоментував важливість проведення Собору Владика Ярослав (Приріз).

14 – 19 серпня 2007 року у м. Києві відбуватиметься IV сесія Патріаршого Собору УГКЦ. Її тема: «Молодь у Церкві третього тисячоліття». У рамках Патріаршого Собору 18 – 19 серпня в Києві буде проведено Християнський форум молоді, у якому візьмуть участь щонайменше 10 тис. осіб.

Більше інформації про форум на спеціально створеній веб-сторінці www.christianyouthforum.org.ua. Крім того запрошуємо ознайомитися із матеріалами IV сесії Патріаршого Собору у окремому розділі на офіційній сторінці УГКЦ: http://www.ugcc.org.ua/ukr/churchinaction/sobor/4th/.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.