У Бразилії призначено ще одного архиєрея УГКЦ

20 червня 2007 року, о 13.00 у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про призначення о. Даниїла Козлинського, душпастиря Куритибської єпархії УГКЦ у Бразилії, єпископом-помічником Куритибської єпархії.

Сьогодні в Бразилії душпастирює три архиєреї УГКЦ: Преосвященний Владика Володимир (Ковбич), ЧСВВ, Єпарх Куритибський, Преосвященний Владика Мирон (Мазур), ЧСВВ, Єпископ-помічник Куритибської єпархії, та Преосвященний Владика Єфрем (Кривий), ЧСВВ, Єпископ-емерит. Владика Володимир був призначений Єпархом Куритибським 13 грудня 2006 року після зречення уряду (згідно з к. 210 § 1 Кодексу Канонів Східних Католицьких Церков) Владики Єфрема, Єпарха Куритибського. Інтронізація відбулася 7 лютого 2007 року в кафедральному соборі Святого Івана Хрестителя в Куритибі.

Першим архиєреєм УГКЦ у Бразилії був Владика Йосиф (Мартинець) (з 1958 року), відтак – Владика Єфрем (Кривий) (з 1978 року). УГКЦ у Бразилії налічує близько 230 організованих громад. Із чоловічих чернечих згромаджень тут присутні тільки отці василіяни; жіночих згромаджень є п‘ять, два з яких засновані в Бразилії. Характерною рисою Церкви в Бразилії є її молодість, адже більшість монахів і монахинь – це молоді люди.

Додаток

Біографія о. Даниїла Козлинського

Отець Даниїл Козлинський народився 16 лютого 1952 року в колонії Алто Параізо, Бом Сусессо, Парана. Хрещений і миропомазаний, як теж і першу сповідь і св. Причастя прийняв у церкві Покрови в Параізо. У 1965 році вступив до Малої єпархіальної семінарії св. свщмч. Йосафата у Маллет, Парана. У 1966 році перейшов до римо-католицької семінарії св. Йосифа у Понта _россі, Парана. Тут закінчив гімназійні навчання і частину класичного ліцею, а завершив студії в Духовній семінарії Отців Василіян у Куритибі. У 1972 році виїхав до Рима, де студіював і завершив курс філософії в університеті Урбаніанум. Відтак, після року богословських студій, повернувся до Бразилії (1976). У 1977 році продовжує і завершує теологічне навчання в семінарії Отців Кларитіян у Куритибі; здобувши ступінь ліценціату з богослов’я. Піддияконські свячення отримав 9 листопада 1979 року в кафедральному соборі Святого Івана Христителя в Куритибі, дияконські – 21 листопада 1979 року в церкві Пресолодкого Серця Ісусового в Маллет, священичі – 10 лютого 1960 року в церкві Покрови на Алто Параізо, Бом Сусессо, Парана. Святителем у кожному із ступенів був Преосвященний Владика Єфрем (Кривий), тодішній Єпарх Куритибський.

Ієрейське служіння

У 1980 році номінований тимчасовим сотрудником кафедральної парафії і наглядачем Великої єпархіальної семінарії св. свщмч. Йосафата в Куритибі. 30 серпня 1980 року стає настоятелем парафії Святого Йосифа Обручника в Дорізоні, Маллет. 1 вересня 1983 року призначений парохом парафії Пресолодкого Серця Ісусового в Маллет і ректором Малої єпархіальної семінарії св. свщмч. Йосафата у Маллет. 10 листопада 1986 року стає парохом катедральної парафії Святого Івана Христителя у Куритибі, а 6 січня 1993 року – ректором Великої семінарії св. свщмч. Йосафата в Куритибі. Водночас стає головою Єпархіальної катехитичної комісії і членом Єпархіальної пресвітерської ради. Грамотою від дня 14 лютого 2000 року призначений настоятелем парафії Святого Йосифа Обручника в Канта_ало, Парана. У січні 2004 року виїжджає до Рима і вступає на навчання до університету Отців Салезіян (Салезіанум), де студіює і спеціалізується на факультеті катехитики. Саме там о. Даниїл пише докторську працю.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.