Патріарший собор визначить стратегію розвитку молодіжного апостоляту в УГКЦ

«Патріарший собор – це найвищий дорадчий орган Глави Церкви та Синоду Єпископів. Делегатами собору є єпископи, настоятелі монаших чинів та згромаджень, ректори семінарій та інших навчальних закладів Церкви, представники духовенства й мирян», – розповів в інтерв’ю для радіо «Воскресіння» о. Ростислав Пендюк, секретар IV сесії Патріаршого собору. При цьому о. Ростислав повідомив, що на загал від кожної єпархії та екзархії УГКЦ делегатами собору будуть по 5 осіб.

Патріарший собор як дорадчий орган не має якоїсь законодавчої ініціативи, а рекомендує певні свої рішення на розгляд Глави Церкви та Синоду. Останні, підтвердивши їх, впроваджують певні норми в життя Церкви.

За словами о. Ростислава, основні завдання собору – зрозуміти сучасний стан молоді в Церкві та, знаючи про стан молоді, знайти відповіді на питання: «Що зробити, щоб цей стан покращився?». При цьому важливо почути пропозиції саме від молодих людей. «І нехай пропозицій буде не багато, але важливо, щоб кожна з них була здійснена», – наголосив секретар IV сесії Патріаршого собору УГКЦ.

14–19 серпня 2007 року у м. Києві відбуватиметься IV сесія Патріаршого собору УГКЦ. Її тема: «Молодь у Церкві третього тисячоліття». У рамках Патріаршого собору 18 – 19 серпня в Києві буде проведено З’їзд молоді, у якому візьмуть участь щонайменше по 1000 осіб з кожної єпархії УГКЦ в Україні та максимальне число учасників із поселень.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.