Діти з України співали для українців за кордоном

Цього року вперше з ініціативи Катехитичної комісії Української Греко-Католицької Церкви проведено акцію «Діти – дітям». Вона тривала з 1 по 16 травня і охопила міста Італії (Генуя, Рим) та Іспанії (Барселона, Мадрид, Валенсія). Її мета – дати нагоду зустрітися дітям з України та тим українським дітям, які разом зі своїми батьками сьогодні перебувають за кордоном. Центральна подія акції відбулася 5 – 6 травня в Римі, під час святкування Дня матері. Про це 22 травня під час прес-конференції у конференційному залі Митрополичих палат Святоюрської гори повідомили с. Луїза Цюпа, голова Катехитичної комісії УГКЦ, Тарас Курчик, керівник мистецької програми «Діти – дітям», та дві учасниці поїздки: Ірина Горбачевська та Марина Романцова.

«Минулого року (Рік захисту духовного світу дитини) діти в Україні брали участь у Всеукраїнському конкурсі релігійної пісні «Пісня серця». Це був період євангелізації, катехизації як дітей, так і їхніх батьків. Вони шукали для виконання християнські пісні, окремі діти самі створювали їх. І тому тепер завданням дітей, дипломантів 1–3 ступеня конкурсу «Пісня серця», було поділитися своїм талантом, своїм християнським досвідом з іншими дітьми, які не змогли взяти участи в конкурсі, які не мають організованих катехитичних шкіл, де могли б отримати християнське виховання», – розповіла про акцію «Діти – дітям» с. Луїза Цюпа, голова Катехитичної комісії УГКЦ.

Упродовж 16 днів поїздки 14 дітей з України дали 7 концертів, що складалися з двох частин: виступів переможців конкурсу «Пісня серця» та виступу композитора й виконавця Тараса Курчика, який на фестивалі «Пісня серця» працював головою журі, а сьогодні є керівником мистецької програми. Важливим, за словами с. Луїзи, було спілкування з українцями-заробітчанами, їхніми дітьми після концертів. Воно стало нагодою краще пізнати подекуди сувору дійсність, з якою стикаються українці за кордоном, та зрозуміти їхні потреби.

Тепер Катехитична комісія має намір презентувати цю концертну програму в Східній Україні та Росії. Крім того, голова Катехитичної комісії повідомила, що в серпні в Іспанії та Португалії відбудуться десятиденні літні табори для дітей-українців за кордоном. Тепер триває активна організаційна робота, у якій, зокрема, беруть участь голови спілок українців в Іспанії та Португалії, працівники українських посольств. Вихователями в таборах стануть священики, монахи й монахині, семінаристи, катехити, які приїдуть з України, щоб служити цим дітям.

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії. Додати до закладок постійне посилання.

Коментарі закриті.