Медичні та біоетичні питання прокреації людини обговорюватимуть на міжнародній конференції у Львові

Міжнародна конференція «Медичні та біоетичні питання прокреації людини» відбудеться 12 жовтня 2013 року у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа УГКЦ, (вул. Хуторівка, 35) і триватиме від 9.00 до 15.30 год.

Організаторами конференції є гінекологічна секція Польського Товариства католицьких лікарів, Школа біоетики Українського Католицького Університету та Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

За словами о. д-ра Ігоря Бойка, ректора Львівської духовної семінарії та керівника Школи біоетики УКУ, на конференцію запрошують насамперед лікарів акушерів-гінекологів, але й також представників інших спеціальностей, які зацікавлені тематикою конференції.

Такий приклад співпраці Церкви та лікарів у Львові не перший, однак на цей раз вона торкається спеціальності, де залишатися добрим фахівцем і водночас християнином у сучасному світі чи не найскладніше. Як засвідчує досвід наших західних сусідів, саме тому лікарі об’єднуються в товариства, де мають змогу обговорити спільні проблеми, підтримати одне одного і разом зростати фахово і духовно.

Низка доповідей буде присвячена моральним та біоетичним аспектам повсякденної праці в акушерстві та гінекології.

На конференції будуть висвітлені ті питання в акушерстві та гінекології, де вибір відбувається не тільки в лікувальній, але й водночас в моральній площині. Одне із найважливіших із них – прокреація людини. У час експансії штучних репродуктивних технологій інші способи вирішення проблеми подружньої неплідності незаслужено відходять на задній план, однак світовий досвід, а в останні роки також і досвід Польщі й  України засвідчує, що їх застосування цілком можливе і до того ж має суттєві переваги не лише в дотриманні етичних норм, але й у медичному аспекті. Низка доповідей присвячена напротехнології – новому підходу до подолання проблеми неплідності, який базується на прецизійній діагностиці причин неплідності  і ретельному лікуванні та водночас безпечний і ефективний. За даними наукових публікацій, ефективність напротехнології у вирішенні проблеми подружньої неплідності становить 52-80%, при цьому часто вдається народити і тим подружнім парам, які раніше багаторазово безуспішно зверталися до «запліднення в пробірці» (у деяких групах таких пацієнтів частота успішних вагітностей досягає 40%).

На конференції будуть висвітлені й інші теми, зокрема, харчова непереносимість та її значення для здоров’я й плідності людини, вагітність і пологи ВІЛ-інфікованих, значення вітаміну D для успішного перебігу вагітності й здоров’я матері і дитини та інші.

У рамках конференції відбудуться два семінари:

11 жовтня 0 18 год –  «IgG залежна харчова непереносимість та її значення для загального здоровя й плідності людини»

12 жовтня о 14.30 – «Напротехнологія: можливості в лікуванні подружньої неплідності та підтримці здоров’я жінки»

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.