Марійська молодь на реколекціях у родинному домі Патріярха Йосифа Сліпого

У родинному обійсті Патріярха Йосифа Сліпого в Заздрості на Тернопільщині 13-15 березня 2015 року зібралась молодь з Марійської дружини церкви Архистратига Михаїла з Тернополя.

«Під час Великого Посту потрібно частіше заглянути до Святого Письма, щиріше молитись, і особливо це вдається, коли залишаєш рідну хату, працю чи науку і виїжджаєш з міста туди, де тихо, та ще й намолено». З такими думками прибули до Заздрості дівчата і хлопці з тернопільської Марійської дружини. Попри зайнятість навчанням, працею і іншими важливими щоденними справами, молоді люди стараються хоча би раз на рік зібратися на реколекції. Двічі вони побували в Зарваниці. Кожного разу поверталися більш здружені, духовно багатші. Цього року радісно чекали Великого посту знову, щоб поїхати на реколекції. Всупереч дуже складній ситуації в політичному та економічному житті України, що торкнулася кожного найменшого і найвіддаленішого населеного пункту, молодь знову зібралася разом, і цього разу поїхала на батьківщину свого духовного батька і Патріярха Йосифа Сліпого.

«Господь могутньою і любовною своєю рукою попровадив до нас с.Тадею Яртим зі Згромадження Сестер Редемптористок. Вона, ділячись власними переживаннями та думками і розповідаючи нам історії-приклади, давала можливість піднести свої серця до ласкавого Батька-Творця! Через вправу, яку провела сестра-реколектантка, кожен мав можливість побути «улюбленою дитиною Бога». Їдемо додому з думкою про Бога, з вірою в Його любов до України і бажанням ширити добру новину про Бога поміж людей», –  згадують учасники реколекцій.

Марійська дружина при церкві святого Архистратига Михаїла була заснована в 1997 р. Першим провідником спільноти був о.Ярослав Онищук, з 2000 р. – сестра Альфонса, а з 2003 до 2012 р. – Уляна Шляхетко. Кожну свою річницю Марійська дружина відзначає 14 жовтня на свято Покрови Пречистої Діви Марії. Традиційно в травні і червні після Молебня хлопці і дівчата з Марійської дружини співають пісні до Ісуса Христа і Пречистої Діви Марії. Часто проводять у церкві чування і урочистості до різних церковних свят. Організовують піші ходи до Марійських чудотворних місць: с.Острів, с.Зарваниця. Кожної першої суботи діти Марійської дружини спільно моляться, разом приступають до Святої сповіді і Святого причастя.

Люба Макар, голова Марійської дружини

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.