Глава УГКЦ до Дня Незалежності: Наполегливо продовжуймо підтримувати наших воїнів та зміцнювати державу молитвою

Відстоюючи в нових обставинах нашу незалежність, навчімося бачити образ стражденного Христа в кожному, хто втратив домівку чи вимушено покинув свою землю, у кожному пораненому, полоненому чи викраденому.

Про це пише Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви в своєму Зверненні до вірних УГКЦ та всіх українців з нагоди Дня Незалежності України.

«Наполегливо продовжуймо підтримувати українських воїнів та зміцнювати нашу державу молитвою, працею та активною громадянською позицією. При цьому витривало йдімо дорогою правди і добра, – Христовою дорогою, – яка єдина провадить до повноти життя у свободі та радості», – просить Предстоятель.

Він нагадує, що у ці чи не найскладніші часи вільної України, – часи випробувань і новітніх викликів саме на нас Господь поклав відповідальність за збереження й утвердження дару свободи та незалежності нашої держави.

«Сьогодні ми повинні не лише згадувати своїх славних попередників, а й мати відвагу стати в їхні ряди. Прикладом нам мають слугувати сучасні герої – полеглі воїни Небесної сотні і тисячі наших військовослужбовців, які щомиті жертвують своїм життям і здоров’ям за єдність і кращу долю України», – зазначив Блаженніший Святослав.

Верховний Архиєпископ вважає знаменним, що в цей нелегкий час наша Церква дякує Господу Богу за 25-річчя дару свободи на рідних землях. «Воскресіння Церкви-мучениці серед хаосу комуністичного режиму, що розпадався на очах усього світу, стало провісником, доброю новиною про близьке воскресіння України та проголошення її незалежності. Цим ювілеєм Господь ще раз хоче наголосити всім нам, що це Його силою, діянням Святого Духа наша Церква змогла вистояти в найтяжчі роки переслідувань, коли здавалося, що смерть перемагає життя», – сказав Глава Церкви.

На його переконання, сьогодні «ми сповнюємося надією на те, що життя і розвиток нашої воскреслої Церкви в Україні є джерелом Божого благословення і підтримки для нашого народу в його теперішній боротьбі за своє буття».

Департамент інформації УГКЦ

Опубліковано у Без категорії | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.