Київський сквер прикрасять майже 60 тисяч писанок

58 тисяч писанок виставлять у сквері імені Івана Франка в Києві. Всеукраїнський фестиваль писанки розпочнеться тут 2 травня і триватиме до 2 червня. 

Нині у сквері працюють майстри, які облаштовують виставкові місця для міст-учасників – цього року їх 40. Як розповів голова оргкомітету Ігор Добруцький, до 30 квітня тут проходитимуть майстер-класи з писанкарства і флористики.

«27 квітня о 12:00 відбудеться конкурс серед мерів міст – на сьогодні вже 17 мерів висловили бажання взяти участь у заході. Найкращу «Писанку від мера» визначатиме компетентне журі. Крім того, передбачений подарунок – 5 тисяч кущів троянд. Ми прагнемо до того, щоб українські міста ставали квітучі. Наступного ж року як подарунок для мера передбачено 10 тисяч кущів бузку», – розповів Добруцький.

За словами організаторів, кожен охочий може взяти участь у конкурсі на найкращу писанку і паску – головне встигнути до 30 квітня. Для цього необхідно зареєструватися на сайті.

Кожне місто подає на розгляд журі близько 500 робіт. Журі, до складу якого входять українські майстрині, митці й співаки, обере місто-переможець, що отримає 50 тисяч гривень. Для фіналістів передбачені смартфони.

Торік виставка «Писанковий рай» проходила вперше. А переможцем серед міст став Київ.

Тоді організаторів фестивалю урочисто нагородили представники Книги рекордів України за найбільшу кількість писанок (майже 28 тисяч) і найбільшу писанку в історії України висотою у 4 метри.

Опубліковано у Без категорії | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Коментарі закриті.